Ponta: Vizita din Germania are ca scop "dezgheţarea" relaţiilor şi asigurarea că drumul României este european

Premierul Victor Ponta afirmă că vizita pe care o va efectua în Germania, în intervalul 10-11 iunie, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la nivelul anterior, acestea suferind "o perioadă de îngheţ" în urma crizei politice de anul trecut.

206 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vizita din Germania are ca scop "dezgheţarea" relaţiilor şi asigurarea că drumul României este european

Ponta merge la Berlin pentru a "dezgheţa" relaţiile şi a asigura că drumul României este european

"În mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la un nivel care a existat în anii trecuţi şi care anul trecut, în 2012, în urma crizei politice din România, a suferit o perioadă de îngheţ, ca să spun aşa. Acesta este scopul principal. Dar dacă vorbim de politici publice la nivel naţional şi european, lucrurile sunt într-o continuă evoluţie şi nu sunt divizate în alb şi negru, cine-i cu socialiştii şi cine-i cu creştin-democraţii.

De altfel, am participat în urmă cu câteva săptămâni la un eveniment care, cel puţin pentru mine, a fost cel mai spectaculos eveniment politic din cariera mea: 150 de ani de la înfiinţarea SPD-ului, la care a fost cancelarul! A fost pentru mine o lecţie de politică de nivel înalt extraordinară", afirmă Ponta într-un interviu acordat agenţiei Deutsche Welle.

El arată că doreşte ca România să aibă din nou un parteneriat strategic cu Germania şi că va asigura Berlinul, aşa cum a procedat şi la Bruxelles, de faptul că, dincolo de bătăliile politice interne, convingerea sa "absolută şi reală" este că drumul României - în care el poate sau nu ocupa postul de prim-ministru - este cel european şi transatlantic.

"Vreau să încurajez continuarea investiţiilor germane în România şi să spun că România, având acum stabilitate politică, e din nou un partener esenţial pentru Germania în regiune. Şi când vorbesc de regiune mă refer la Moldova, mă refer la Balcanii de Vest, mă refer la tot ce avem în jurul nostru", completează Ponta.

Şeful Guvernului apreciază că România ar trebui să se coordoneze cu Germania în ceea ce priveşte politicile economice şi sociale la nivel european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici