Pop: Stelian Fedorca are drept de semnătură până la predarea - primirea mandatului la Educaţie

Secretarul de stat Stelian Fedorca are drept de semnătură de luni, până la predarea - primirea mandatului la Ministerul Educaţiei, a anunţat, sâmbătă, Liviu Pop, care a asigurat interimatul la conducerea MECTS, Ecaterina Andronescu fiind propusă de premier ca titular al portofoliului.

217 afișări
Imaginea articolului Pop: Stelian Fedorca are drept de semnătură până la predarea - primirea mandatului la Educaţie

Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca, are drept de semnătură de luni, pentru că nu ştiu când se va face predarea-primirea. Domnul secretar de stat va asigura birocraţia la Ministerul Educaţiei", a spus Liviu Pop, care din 15 mai până în 29 iunie a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, după demisia lui Ioan Mang, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Liviu Pop a spus că va fi în continuare alături de viitorul ministru al Educaţiei şi îi va pune la dispoziţie expertiza sa.

El a mai spus că nu a avut nicio discuţie cu premierul Victor Ponta.

"Următoarele săptămâni sunt sub presiunea examenelor şi trebuie să ne concentrăm pe ele", a adăugat Liviu Pop.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că va înainta Preşedinţiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei, în condiţiile în care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expiră.

Întrebat de jurnalişti ce decizie va lua în cazul unei eventuale incompatibilităţi a Ecaterinei Andronescu legat de postul de ministru, Ponta a răspuns că aceasta va părăsi postul de ministru dacă va exista o hotărâre definitivă de condamnare.

"Ştiu că nu s-a redactat hotărârea şi că urmează să se judece în recurs. Când există o hotărâre definitivă, la fel ca şi în cazul ministrului Culturii, Mircea Diaconu, dacă este de achitare, rămâne, dacă este de condamnare, părăseşte funcţia", a spus Ponta.

Liviu Pop anunţa, vineri, că predă mandatul de ministrul al Educaţiei, întrucât îi expiră interimatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici