Preda: Alegerea noului Patriarh nu este în sarcina partidelor politice

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Cezar Preda, a declarat că alegerea noului Patriarh nu este în sarcina partidelor politice, adăugând că nu crede că există influenţe ori presiuni politice pentru desemnarea celui care îi va urma Patriarhului Teoctist, trecut la cele veşnice.

1 afișare
Imaginea articolului Preda: Alegerea noului Patriarh nu este în sarcina partidelor politice

Preda: Alegerea noului Patriarh nu este în sarcina partidelor politice

Cezar Preda a declarat că nu este problema partidelor politice şi a PD să facă prognosticuri şi se implice în alegerea noului Patriarh, acest rol revenindu-i forului abilitat din cadrul Bisericii.

"E treaba organismului suprem pe care îl are Biserica Ortdoxă Română şi cred că desemnarea Sfântului Patriarh se va face la timpul anunţat. Eu nu cred în presiuni, deşi am văzut comunicatele de presă ale unor partide de buzunar care încearcă să şi facă imagine şi să se bage în seamă pe acest subiect", a declarat Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.

Preda a adăugat că "nu este treaba partidelor politice serioase" desemnarea înlocuitorului Patriarhului Teoctist, exprimându-şi convingerea că reprezentanţii BOR şi laicii care îl vor alege pe noul Patriarh vor lua cea mai înţeleaptă şi potrivită decizie pentru România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici