Predoiu: USR spune că este o mare problemă cu drogurile, dar cere legalizarea acestora

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că parlamentarii USR spun că este o mare problemă cu drogurile, dar cer în Legislativ legi pentru legalizarea consumului de droguri: „V-aţi trezit după Vama Veche şi aţi mirosit că este o temă electorală, dar nu aveţi onestitatea să o faceţi corect”.

311 afișări
Imaginea articolului Predoiu: USR spune că este o mare problemă cu drogurile, dar cere legalizarea acestora

„Aţi menţionat strategiile MAI, necunoaştere profundă a domeniului, există o strategie naţională antidrog, adoptată de Guvernul României, pentru perioada 2022 -2026, ca parlamentar ar fi trebuit să ştiţi lucrul ăsta. Din strategie - în rândul elevilor de 16 ani, cel mai consumat drog este canabisul, urmat de substanţe psihoactive. Vă spune ceva canabis, domnilor deputaţi de la USR? Ar trebui să vă spună pentru că dvs, care vă frângeţi mâinile acum de această problemă, aţi promovat şi susţinut un proiect de lege privind legalizarea canabisului. Pe de o parte veniţi aici şi spuneţi că e mare problema cu droguri, şi să ştie românii, pe de altă parte, cereţi în Parlament legi pentru legalizarea consumului de droguri, asta este realitatea. Şi nu e doar una. În 2019, fosta colegă Presadă, susţinută de fostul dvs lider de partid, susţinut, vârf de lance, de fostul premier Cioloş, făceaţi campanie la festivalul Saga pentru consumul de droguri, promovând proiectul de lege 3 grame. Ăsta e partidul dvs, trei litere, trei grame. Proiectul în care se spunea că ar trebui să fie legalizat consumul şi deţinerea de droguri, dacă sunt 3 grame, ca să lămurim aceste lucruri de la început”, spune Cătălin Predoiu.

El a mai spus că lupta anti-drog este una din priorităţile MAI.

„Înţeleg că v-aţi trezit, după Vama Veche, şi aţi mirosit că este o temă electorală pe care să vă căţăraţi din nou, dar nu aveţi substanţa şi nici onestitatea să o faceţi corect. Aţi ventilat şi astăzi tot felul de minciuni, la microfon, o să vă demonstrez cu cifre. Din prima zi la minister, am convocat toate structurile de forţă şi le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile şi crima organizată. Ca urmare (..) 297 de acţiuni operative importante, începând cu data de 4 iulie, rezultate în mii de percheziţii, urmate de mandate de reţinere şi trimitere în judecată. 297. Vi se pare dvs că asta nu este muncă? Înseamnă că nu ştiţi despre ce este vorba. Numai pe droguri, atenţie, 297 în mandatul meu. Din trei în trei zile, până ieri, spuneaţi că nu se întâmplă nimic, ieri, o tonă de plante descoperite de Poliţie, capturate. Poate dvs vi se pare puţin. Poarte vi se pare puţin, poate sunteţi învăţaţi cu alte cantităţi”, adaugă ministrul de Interne.

El precizează că în anul 2023 au fost 284.000 de intervenţii pe ordine publică, în ansamblu.

„A generaliza, stimaţi colegi, şi a stigmatiza un întreg minister, un întreg sistem de forţă, toate structurile ministerului, începând cu Poliţia şi terminând cu Frontiera, mi se pare condamnabil pentru că în felul în care procedaţi, inclusiv astăzi, subminaţi încrederea cetăţenului în Poliţie şi în sistemul de ordine publică în general. (...) Eu am spus am pierdut lupta cu drogurile, dar am pus virgula şi am spus ne reorganizăm să o câştigăm. Asta era sensul declaraţiei mele şi de aceea spun că sunteţi lipsiţi de onestitate şi subminaţi încrederea în aparatul de aplicare a legii. (...) Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toţi sunt răi şi numai dvs sunteţi buni, în care se face numai rău în România până ajungeţi dvs la guvernare unde aţi mai fost duşi de urechiuşe şi unde aţi plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică. Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din urmă, înţelegeţi? De atunci sunteţi distruşi. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta”, încheie Predoiu.

„Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţi”, i-a spus liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în cadrul unei dezbateri pe tema drogurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici