Premierul Dăncilă: Săptămâna asta trimitem la Cotroceni propunerile pentru miniştri. Îl voi suna pe Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că săptămâna aceasta coaliţia de guvenare trebuie să trimită propunerile pentru cele trei portofolii de miniştri, dar şi o nominalizare pentru funcţia de vicepremier deţinută de Viorel Ştefan, precizând că-l va suna pe preşedintele Klaus Iohannis.

885 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă: Săptămâna asta trimitem la Cotroceni propunerile pentru miniştri. Îl voi suna pe Iohannis

Premierul Dăncilă: Săptămâna asta trimitem la Cotroceni propunerile pentru miniştri. Îl voi suna pe Iohannis

"Noi săptămâna aceasta trebuie să trimitem către Cotroceni cele trei propuneri pentru cele trei portofolii. În această după amiază, voi cere colegilor să vină cu propuneri şi vom vota în CEx. Dincolo de asta, trebuie să venim cu o propunere şi pentru funcţia de vicepremier pentru înlocuirea domnului Viorel Ştefan", a anunţat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că imediat ce vor fi stabilie noile propuneri de miniştri va avea o convorbire cu preşedintele Klaus Iohannis.

"La prima întrebare (dacă-l va suna pe Klaus Iohannis -n.r.), răspunsul afirmativ. În momentul în care voi vedea care sunt cele patru propuneri, îl voi suna pe domnul Iohannis. Legat de îmbunătăţirea relaţiilor, eu întotdeauna am avut o dorinţă către echilibru şi consens", a completat premierul.

Vicepremierul Viorel Ştefan urmează să vacanteze funcţia pe care o deţine în Guvern de la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curţii de Conturi a UE, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Sursele citate au mai precizat că înlocuitorul lui Viorel Ştefan urmează să fie stabilit în a doua jumătate a lunii iunie.

Pe 23 aprilie, Viorel Ştefan Viorel Ştefan, vicepremier al României, a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandatul său urmând să înceapă pe 1 iulie, a anunţat instituţia europeană. Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele două state membre UE şi după consultarea Parlamentului European.

Propunerile de remaniere refuzate de preşedintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locuul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

În prezent, sunt conduse interimar ministerele de Ana Birchall la Justiţie, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi Ştefan Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici