Premierul Ludovic Orban, despre persoanele cu handicap: „Este important să respingem orice politică de marginalizare”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că societatea trebuie să respingă orice politică de marginalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Şeful Executivului a adăugat că ar trebui identificate problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi apoi gândit un program de abilitare pentru acestea.

3298 afișări
Imaginea articolului Premierul Ludovic Orban, despre persoanele cu handicap: „Este important să respingem orice politică de marginalizare”

Orban, despre persoanele cu handicap: Este important să respingem orice politică de marginalizare

„Astăzi e Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi şi într-un fel mi-a venit că o mănuşă invitaţia dumneavoastră de a da un semnal către toată societatea românească de deschidere, înţelegere şi susţinere a persoanelor cu dizabilităţi. Ei fac parte din societate. Pentru mine e foarte important ca oamenii să înţeleagă problemele diferite pe care le au aceste persoane. Cel mai important pentru mine este să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vieţii sociale. Sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viaţa pentru fiecare persoană”, a spus Ludovic Orban, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

Premierul a afirmat că trebuie gândit un program de abilitare pentru persoanele cu dizabilităţi.

„ Ceea ce faceţi astăzi, practic dezvoltaţi abilităţi sinincercati să creaţi posibilitatea unor oameni să facă lucruri utile şi să aibă o şansa să se integreze şi pe piaţă muncii şi în viaţă socială, mi se pare lăudabil pe care atât eu ca persoană îl sprijin, cât şi Guvernul. Identificarea problemelor fiecărei persoane cu dizabilităţi şi gândirea unui program de abilitare, de reducere a consecinţelor dizabilităţii este foarte important. Le urez la mulţi ani persoanelor cu dizabilităţi şi îi asigur de atenţia şi grija mea”, a subliniat Orban.

Ludovic Orban participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la prezentarea proiectului ”Ability HUB” şi întâlnire de lucru cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici