Premierul sârb, întrevedere cu Victor Ponta: România are Serbia şi Marea Neagră drept prieteni. Serbia nu are mare, o are doar pe România

Premierul Serbiei, Ivica Dačić, a declarat vineri, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că dacă se spune că România are doar doi prieteni, Serbia şi Marea Neagră, în schimb Serbia nu are mare, ci doar România ca prietenă.

1732 afișări
Imaginea articolului Premierul sârb, întrevedere cu Victor Ponta: România are Serbia şi Marea Neagră drept prieteni. Serbia nu are mare, o are doar pe România

Ivica Dačić (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Încă de acum zece ani, când am fost în România, am auzit că românii spun că România are doi prieteni: Marea Neagră şi Serbia. Noi, din păcate, nu avem mare, dar avem în schimb România. Aşa încât, sper că prietenia noastră va fi cheia stabilităţii din Balcani", a spus premierul sârb.

Acesta a arătat că Serbia contează pe sprijinul României în vederea începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, pentru care ţara vecină aşteaptă în prezent stabilirea unei date. Ivica Dačić a subliniat că Serbia a îndeplinit în acest sens toate criteriile interne, dar şi pe cele legate de dialogul cu Kosovo.

Premierul Serbiei a arătat că doreşte consolidarea relaţiilor bilaterale cu România, inclusiv sub aspect economic, ţinând cont că România este al treilea partener comercial al Serbiei în UE, după Germania şi Italia, cu un volum al schimburilor comerciale de peste 1,5 miliarde euro.

În numele Guvernului, premierul Ponta l-a asigurat pe omologul sârb de sprijinul total pentru ca Serbia să înceapă procedurile de negociere pentru aderarea la UE, subliniind că România va oferi sprijin din propriile experinţe, pozitive sau negative, privind procesul de aderare.

Ponta a arătat totodată că România va rămâne întodeauna prietenul fidel al Serbiei şi va sprijini eforturile Guvernului de la Belgrad de normalizare a relaţiilor din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici