Preşedintele Autorităţii de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, revocat de senatori

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Georgeta Basarabescu, a fost revocată din funcţie, marţi, prin votul senatorilor.

218 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Autorităţii de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, revocat de senatori

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, revocat de senatori (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre privind revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a fost adoptat cu 92 de voturi "pentru" şi 21 de "abţineri".

Biroul Permanent al Senatului a discutat, la jumătatea lunii iunie, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Autorităţii pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, Georgeta Basarabescu, ca urmarea unei adrese a Comisiei juridice.

Conform unui memorandum înaintat conducerii Senatului, Comisia juridică a audiat-o pe Basarabescu în urma unor sesizări din partea vicepreşedintelui ASDCP, constatând că în cadrul instituţiei au existat "permanente tensiuni" care au avut efect asupra "rolului deosebit de important în asigurarea respectării unui anumit segment al drepturilor cetăţeneşti".

În noiembrie 2010, senatorii au ales-o pe Georgeta Basarabescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, funcţie pe care aceasta o îndeplineşte şi în prezent.

Basarabescu a primit 65 de voturi "pentru" şi 52 "împotrivă", iar contracandidata sa, Cyntia Carmen Curt, a întrunit atunci din partea senatorilor 53 de voturi "pentru", 63 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici