Preşedintele Băsescu: Desemnarea conducerilor Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că desemnarea procurorilor şefi ai Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare, lucru pe care el l-a susţinut tot timpul având în vedere că politicienii care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că cei propuşi sunt extrem de valoroşi.

297 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu: Desemnarea conducerilor Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare

Preşedintele Băsescu: Desemnarea conducerilor Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am susţinut acest lucru tot timpul. Avem legea, aşa cum o avem, care spune clar: propune ministrul Justiţiei, avizează CSM, decide preşedintele. Vreau să ştiţi că sunt cel care a fost împotriva organizării acelei selecţii la Ministerul de Justiţie pentru că o selecţie nu înseamnă asumarea. Ca preşedinte, ca ministru al Justiţiei, mâine spui: «îmi pare rău, el a ieşit din concurs». Când discutăm de Parchetul general, de DNA, de DIICOT cei care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că au desemnat nişte oameni extrem de valoroşi din punct de vedere profesional, nişte oameni capabili să ducă misiunea Parchetului înainte", a afirmat preşedintele.

El a subliniat că desemnarea procurorilor nu este o chestiune de negociere politică.

"Mă uitam chiar ieri, era un politician cu înaltă funcţie într-un partid care spunea: «să se vină să negociem procurorii, desemnarea de procurori». Asta arată cât de în urmă poate rămâne un politican sau chiar clasa politică, dacă el exprimă dorinţa clasei politice", a mai afirmat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici