Preşedintele Băsescu l-a decorat pe ambasadorul Azerbaidjanului, după 12 ani de mandat în România

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, marţi, pe ambasadorul Azerbaidjanului la Bucureşti, Eldar Hasanov, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce, după 12 ani petrecuţi în România ca reprezentant diplomatic al ţării sale.

220 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a decorat pe ambasadorul Azerbaidjanului, după 12 ani de mandat în România

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aţi făcut prin munca dumneavoastră ca relaţiile dintre România şi Azerbaidjan să devină acea punte de care şi România avea nevoie, şi Uniunea Europeană avea nevoie, între UE şi zona caspică, o zonă strategică din punct de vedere al relaţiilor politice şi economice. În jurul relaţiei bilaterale pe care am construit-o cu Republica Azerbaidjan am reuşit să dezvoltăm ulterior relaţii consolidate în zona caspică, în Asia Centrală, fie că vorbim de relaţia cu Uzbekistanul, cu Kazahstan, cu Turkmenistanul şi cu alte ţări care prezintă interes major în regiune", a declarat Băsescu, la ceremonia de decorare, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a amintit proiectele Nabucco şi AGRI care au fost demarate în timpul mandatului ambasadorului Eldar Hasanov, precum şi faptul că în Azerbaidjan a fost promovată cultura românească.

"În domeniul cultural s-au tradus peste 60 de piese de teatru, de autori de poezie, de autori de romane din limba română în limba azeră. A fost poate cea mai generoasă întreprindere culturală pe care o avem cu vreun alt stat într-un timp atât de scurt", a mai afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici