Preşedintele Băsescu l-a decorat pe ambasadorul Norvegiei, Øystein Hovdkinn

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, miercuri, pe ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Øystein Hovdkinn, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce, pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor româno-norvegiene.

251 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a decorat pe ambasadorul Norvegiei, Øystein Hovdkinn

Traian Basescu, Oystein Hovdkinn (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

Decoraţia i-a fost conferită ambasadorului Øystein Hovdkinn "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia activă şi de durată avută la dezvoltarea relaţiilor româno-norvegiene, îndeosebi prin atragerea de investiţii şi impulsionarea cooperării din cercetare, pentru implicarea personală în susţinerea acordării dreptului de acces al muncitorilor români pe piaţa norvegiană a muncii", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Ambasadorul Hovdkinn se află la post la Bucureşti din martie 2008. Ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii din Norvegia pentru lucrătorii români a avut loc în iunie 2012.

În prezent, Norvegia este cea mai însemnată ţară donatoare pentru România, prin mecanismele SEE (Mecanismul Financiar al SEE şi Mecanismul financiar bilateral norvegian). Pentru perioada 2012-2014 României îi vor fi alocate 306 milioane de euro, fonduri nerambursabile, după ce în perioada 2007-2011 ţara noastră a beneficiat de granturi nerambursabile de circa 100 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici