Preşedintele CJ Covasna depune jurământul de cetăţenie maghiară pe 15 martie

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul organizaţiei judeţene a UDMR, va depune jurământul de cetăţenie maghiară în 15 martie, la Miercurea Ciuc, alături de soţia sa.

107 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Covasna depune jurământul de cetăţenie maghiară pe 15 martie

Preşedintele CJ Covasna va depune jurământul de cetăţenie maghiară în 15 martie (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, va depune, alături de soţia sa, jurământul de cetăţenie maghiară.

Tamas a spus că la ceremonia de depunere a jurământului va fi prezent vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt.

Evenimentul va avea loc la Consulatul General al Ungariei la Miercurea Ciuc, de la ora 9.30.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a fost printre primii care şi-au depus, în 3 ianuarie, la Consulatul General al Ungariei, la Miercurea Ciuc, actele pentru obţinerea cetăţeniei ungare.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, declara atunci că putea solicita şi obţine cetăţenia ungară încă din 1990, când s-a dus în Ungaria, unde a trăit timp de cinci ani împreună cu soţia sa, dar a aşteptat să poată face acest demers "acasă".

"Aş fi putut să cer cetăţenia maghiară în perioada 1990-1995, când am trăit la Budapesta, dar nu am făcut-o. Am vrut să venim acasă şi să muncim aici. Asta este semnalul meu către secuime, să trăim acasă, în Ţinutul Secuiesc, cu dublă cetăţenie, cu cetăţenia maghiară. Acesta este secretul vieţii mele", a afirma preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici