Preşedintele, despre alegerea primarilor în două tururi: E posibilă varianta OUG

Klaus Iohannis a declarat că este posibilă orice variantă în reglementarea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, printr-o lege în Parlament, asumarea răspunderii de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

180 afișări
Imaginea articolului Preşedintele, despre alegerea primarilor în două tururi: E posibilă varianta OUG

Iohannis, despre alegerea primarilor în două tururi: E posibilă varianta OUG

„Această discuţie se poartă, ştiu din sursă sigură, şi în Guvern, şi în PNL. Este decizia lor dacă vor dori să aplice o legislaţie schimbată, este decizia Guvernului dacă va da ordonanţă sau dacă îşi va asuma, poate, răspunderea în faţa Parlamentului. Eu pot doar să repet opţiunea mea personală, care este clară pentru alegerea primarilor în două tururi şi pentru alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene din rândul consilierilor judeţeni”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi dacă e oportună o ordonanţă de urgenţă pentru a legifera acest aspect.

Chestionat dacă ar putea fi pusă în practică o astfel de OUG, şeful statului a răspuns: „Da, prin felul în care se poate legifera pe această speţă, este posibilă orice variantă: lege, asumare, ordonanţă de urgenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici