Preşedintele Iohannis merge joi la Expoziţia de la Milano. Vineri face o vizită oficială la Vatican

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la Expoziţia Universală Milano 2015, unde vizitează pavilioanele României, Sfântului Scaun şi Italiei, iar vineri face o vizită oficială la Sfântul Scaun, urmând să aibă convorbiri tête-à-tête cu Papa Francisc.

376 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis merge joi la Expoziţia de la Milano. Vineri face o vizită oficială la Vatican

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului va susţine înainte de a pleca spre Italia o declaraţie de presă, joi, în jurul orei 9.45, la salonul oficial al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă".

Potrivit anunţului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis urmează să sosească, la ora 14.00, la Expoziţia Universală Milano 2015, cu tema "Hrănirea planetei, energie pentru viaţă". Preşedintele va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun şi Italiei.

Joi seară, de la ora 19.00, preşedintele Iohannis are programată o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Milano.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită oficială la Sfântul Scaun.

Şeful statului urmează să ajungă la ora 11.20 (ora României) la Vatican, unde va avea convorbiri tête-à-tête cu Papa Francisc.

De asemenea, preşedintele Iohannis urmează să aibă convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul şefului statului la Vatican mai cuprinde vizitarea Bazilicii Sfântul Petru, depunerea unui buchet de flori şi păstrarea unui moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

În cursul serii de vineri, şeful statului va vizita Colegiul Pontifical "Pio Romeno" din Roma şi va avea o întâlnire cu studenţii români care studiază în instituţiile de învăţământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, preşedintele Iohannis are programată la Roma, de la ora 11.00, o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant'Egidio, iar de la ora 11.30 (ora României), o vizită la Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici