Preşedintele Klaus Iohannis încurajează reformele din Republica Moldova în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şeful statului încurajând gestionarea cu prioritate a reformelor în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei, ameliorarea mediului de afaceri şi administraţiei.

322 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis încurajează reformele din Republica Moldova în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei

Preşedintele Klaus Iohannis încurajează reformele din Republica Moldova în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei (Imagine:Daniel Mihailescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi înalţi oficiali au discutat despre relaţiile bilaterale, stadiul de aplicare a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, evoluţiile interne din Republica Moldova şi perspectivele de reglementare a dosarului transnistrean, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a reiterat sprijinul consecvent al României pentru parcursul european al Republicii Moldova, concretizat la nivel politic, dar şi prin proiectele de susţinere a procesului de reformă în spirit european.

"Preşedintele României a subliniat în acest sens importanţa continuării susţinute de către guvernul de la Chişinău a procesului de reforme interne din Republica Moldova, care să aibă relevanţă sporită pentru cetăţeni. (...) În acest scop, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat gestionarea cu prioritate a reformelor în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei, ameliorarea mediului de afaceri şi administraţia publică", precizează sursa citată.

Klaus Iohannis a reafirmat şi sprijinul pentru integrarea economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, inclusiv prin intermediul proiectelor energetice ce vizează conectarea Republicii Moldova la spaţiul energetic european prin intermediul României.

La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a prezentat o evaluare a situaţiei interne din ţara sa, subliniind determinarea Guvernului de a continua efortul de reformă pe baza foii de parcurs asumate la începutul anului, cu accent asupra reformei sistemului bancar, a reformei justiţiei şi în ce priveşte îmbunătăţirea mediului de afaceri.

"Andrian Candu a mulţumit în mod deosebit pentru sprijinul României în proiectul european, pentru ajutorul umanitar acordat recent de România şi pentru proiectele bilaterale cu impact deosebit implementate de România în Republica Moldova, dând exemplul proiectului introducerii SMURD. În acest context, a reiterat condoleanţele şi regretele sincere pentru recenta pierdere de vieţi din rândul salvatorilor SMURD, subliniind emoţia deosebită la nivelul întregii societăţi a Republicii Moldova declanşată de acest accident tragic", se mai arată în comunicat.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din dosarul transnistrean în contextul recentei reuniuni a formatului 5+2 de la Berlin, din 2-3 iunie 2016.


 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici