Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deşi monumentul este însoţit de mesajul "Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!” - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat, vineri, la Masa Tăcerii, celebra lucrare a lui Constantin Brâncuşi, deşi în apropiere există un mesaj prin care turiştii sunt rugaţi să evite contactul cu operele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

21978 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deşi monumentul este însoţit de mesajul "Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!” - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deşi monumentul este însoţit de mesajul "Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!” - FOTO

Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

După evenimentul care a avut loc în apropierea Coloanei Infinitului, preşedintele României a acceptat invitaţia autorităţilor locale şi a vizitat şi operele din Parcul Central.

La Masa Tăcerii, şeful statului s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Poliţiştii locali susţin însă că doar persoanele care se urcă pe opere, cu picioarele, pot fi amendate.

”În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au precizat că există şi o hotărâre de Consiliu Local care prevede situaţiile în care pot fi aplicate sancţiuni.

”Cea mai bună explicaţie poate fi dată de Poliţia Locală, care are hotărârea de Consiliu Local privind operele lui Constantin Brâncuşi, pe care le are în pază. Poliţia Locală este în măsură să catalogheze acest gest”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Jurnaliştii i-au cerut explicaţii preşedintelui Klaus Iohannis pentru acest gest, însă ;eful statului a refuzat să facă declaraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici