Preşedintele PC, Daniel Constantin: PC va vota în bloc lista miniştrilor propuşi în Cabinetul Ponta

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, în legătură cu starea de incompatibilitate a unor miniştri desemnaţi, că el nu ştie dacă este reală o astfel de informaţie şi că membrii Biroului Politic al PC vor vota în bloc lista de miniştri propusă de Victor Ponta.

172 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PC, Daniel Constantin: PC va vota în bloc lista miniştrilor propuşi în Cabinetul Ponta

Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu faptul că ar fi trei miniştri în stare de incompatibilitate Daniel Constantin a răspuns:

"Eu nu ştiu dacă este reală o astfel de informaţie, o să vedem, noi votăm astăzi în bloc lista de miniştri pe care a propus-o premierul desemnat şi sunt convins că toţi colegii mei vor da votul pentru învestirea acestui guvern, care este un altfel de guvern cu care ne-am obişnuit noi în politica românească".

Daniel Constantin a mai spus că pe algoritmul prezentat de primul ministru PC are două portofolii, de la Ministerul Agriculturii şi de la Ministerul Afacerilor Europene, unde a fost desemnat Leonard Orban.

Constantin a adăugat că el a considerat util ca Leonard Orban să fie nominalizat pentru Ministerul Afacerilor Europene, deoarece acesta este "o capacitate în domeniu şi este singura persoană datorită căreia nu au dezangajat foarte multe sume în momentul de faţă".

El a spus că va lucra aproape de Leonard Orban şi va încerca să-i dea tot sprijinul care i-a lipsit în ultima perioadă, arătând că a colaborat cu Orban de aproape zece ani.

"Foarte puţină lume ştie că în perioada 2002-2004 am lucrat în subordinea domnului Orban la negocierea Capitolului 7 pe agricultură la integrarea europeană, de atunci am o colaborare foarte bună cu domnul Orban şi vreau să-i mulţumesc sunt aproape zece ani de când colaborăm, într-o formă sau alta".

Biroul politic al PC s-a reunit miercuri pentru a vota lista cabinetului Ponta.

Constantin le-a spus membrilor conducerii PC că doreşte să le explice de ce a fost nominalizat Leonard Orban la Ministerul Afacerilor Externe fără să fie membru PC. El a arătat că Orban este un profesionist deosebit.

El i-a asigurat pe membrii PC că măsurile pe care Orban le va lua în Guvern vor fi aduse la cunoştinţa lor.

Constantin a adăugat că va continua să aducă în zona PC profesionişti şi că principalul criteriu la desemnarea secretarilor de stat nu va fi calitatea ci activitatea profesională.

În legătură cu trei miniştri nominalizaţi de către Victor Ponta au apărut informaţii legate de stări de incompatibilitate: Victor Alistar, Mircea Diaconu şi Corina Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici