Preşedintele PE l-a felicitat pe Băsescu pentru câştigarea alegerilor

Preşedintele PE, Jerzy Buzek, i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care l-a felicitat pentru victoria obţinută la alegeri, oficialul european apreciind că reconfirmarea în funcţie este o dovadă a încrederii pe care şeful statului român a câştigat-o în ultimii cinci ani.

9 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE l-a felicitat pe Băsescu pentru câştigarea alegerilor

Preşedintele PE l-a felicitat pe Băsescu pentru câştigarea alegerilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt onorat să vă transmit felicitările mele pentru câştigarea unui nou mandat de Preşedinte al României. Românii v-au învestit din nou cu încrederea lor pentru a le rezolva problemele în aceste vremuri dificile şi pentru a-i ajuta sa-şi împlinească idealurile" se arată în scrisoarea trimisă de Jerzy Buzek.

Preşedintele PE îi scrie lui Traian Băsescu şi că, după aproape trei ani de la aderarea la Uniunea Europeană, românii "aşteaptă fructificarea roadelor integrării în marea familie europeană". Buzek apreciază în acest context că realegerea lui Traian Băsescu este dovada încrederii pe care acesta a câştigat-o în ultimii cinci ani.

"Ca Preşedinte al României veţi avea o sarcină dificilă având în vedere condiţiile economice actuale deosebite din întreaga lume, dar şi multe oportunităţi de a transforma viaţa oamenilor în bine. Am observat, în cadrul reuniunilor de la Bruxelles, abilităţile dumneavoastră de negociator şi de promotor al valorilor si aspiraţiilor româneşti. Îmi doresc să promovaţi în continuare interesul şi vocaţia europeană a românilor", se mai arată în scrisoare.

Curtea Constituţională l-a validat pe Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României, el întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici