Preşedintele PMP le transmite un mesaj autorităţilor: ”Lăsaţi bisericile deschise de Paşte”

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, le cere autorităţilor să lase deschise bisericile de Paşte, pentru că a încuia biserica reprezintă „un act inadmisibil” şi ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, „când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”.

406 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP le transmite un mesaj autorităţilor: ”Lăsaţi bisericile deschise de Paşte”

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, are un mesaj dur pentru autorităţi, în contextul restricţiilor ce ar putea fi impuse de Paşte. El cere ca bisericile să rămână deschise.

„Lăsaţi bisericile deschise de Paşte! Biserica şi educaţia sunt pilonii structurali ai constituirii şi modernizării statului român. Preotul şi învăţătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulţi singura speranţă. Cineva decide să închidem şcoli, dar să nu închidem mall-uri. A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poţi cere unui credincios practicant să se mulţumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd şi ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”, transmite preşedintele PMP, Cristian Diaconescu.

El îşi exprimă convingerea că slujba Învierii „poate fi organizată cum se cuvine” de reprezentanţii Bisericii.

„Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcaşurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paşte să fie în linişte, cu precauţie, iar bucuria Învierii să poată să lumineze feţele celor care vor să fie prezenţi în Casa Domnului”, conchide liderul PMP.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că îşi doreşte ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la bisercă, dar şi să se poată întâlni cu familia, chiar dacă într-un cadru mai restrâns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici