Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legile justiţiei: Poziţia preşedintelui, că trebuie să fie îngropate, nu e corectă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Suceviţa, că nu i se pare corectă poziţia preşedintelui Klaus Iohannis faţă de proiectele de legi ale justiţiei, liderul social-democrat afirmând că discuţiile vor fi reluate în cadrul dezbaterii parlamentare.

1307 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legile justiţiei: Poziţia preşedintelui, că trebuie să fie îngropate, nu e corectă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre legile justiţiei: Poziţia preşedintelui, că trebuie să fie îngropate, nu e corectă

”Nu cred că poziţia preşedintelui Iohannnis este poziţia corectă, că legile justiţiei trebuie să fie îngropate pentru că CSM, adică procurorii şi trei judecători, în condiţiile în care cea mai mare parte a magistraţilor susţine că trebuie să existe modificări ale legislaţiei”, a declarat Liviu Dragnea, referindu-se la poziţii exprimate de asociaţii ale magistaţilor, care au susţinut modificarea legislaţiei actuale din domeniul judiciar.

”N-am văzut în această zonă o respingere totală a acestor proiecte de lege”, a apreciat liderul PSD.

El a arătat că şi votul din CSM a fost foarte strâns, astfel că este greu de vorbit de o poziţie unitară a corpului magistraţilor. De asemenea, Dragnea s-a arătat nedumerit că cei care au votat avizul negativ au respins în bloc pachetul legislativ elaborat de Ministerul Justiţiei. ”În momentul în care respingi tot îmi este foarte greu să cred că a fost o decizie de bună credinţă”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că dezbaterile nu s-au încheiat ele urmând să fie reluate în Legislativ. ”În Parlament trebuie să se întâmple asta (consultări cu magistraţii - n.r.), pentru că ăla e locul în care se fac legi în România şi cred că acolo trebuie să fie aceste dezbateri transparente, deschise, dar cu bună credinţă”, a conchis Dragnea.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ, joi, proiectul legilor justiţiei, cu 10 voturi la opt.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi a declarat, joi, că evaluarea făcută legilor justiţiei de către Consiliul Superior al Magistraturii este identică celei a preşedintelui Klaus Iohannis, iar avizul CSM nu trebuie ignorat.

”Preşedintele României a luat act de evaluarea CSM, care este identică cu propria sa analiză. Preşedintele apreciază că CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, a evaluat în detaliu şi cu mult profesionalism propunerile ministrului Justiţiei înainte de a le respinge”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, referindu-se la avizul negativ pe care Consiliul l-a dat proiectelor de lege ale justiţiei.

Preşedintele Iohannis recomandă ca acest punct de vedere să fie luat în considerare de către decidenţii politici. ”Chiar dacă este un aviz consultativ, Guvernul şi Parlamentul nu pot să ignore acest semnal venit din partea Consiliului Superior al Magistraturii”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici