Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: Restructurarea nu e planul B, e un plan legal. Cum să facem altfel?

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marţi că PSD va merge, cel mai probabil, pe varianta restructurării Guvernului, în urma deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza miniştrii propuşi, afirmând că nu este exclus să fie şi un şantaj la parlamentari pentru blocaj în Parlament.

854 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: Restructurarea nu e planul B, e un plan legal. Cum să facem altfel?

Buzatu (PSD): Restructurarea nu e planul B, e un plan legal. Cum să facem altfel?

"Planul B nu e planul B , ci unul legal, de restructurare a guvernului în condiţiile în care preşedintele refuză remanierea. Va căuta toate variantele posibile pentru a le împiedica. Să nu ne înşelăm. Preşedintele spune asta gândindu-se că va găsi ceva poate chiar să şantajeze indivizi care au calitatea de deputaţi pentru ca coaliţia să nu poate vota restructurarea", a declarat Dumitru Buzatu, pentru Digi24.

Întrebat dacă PSD va merge pe varianta restructurării, Buzatu a completat: "Cum să facem altfel? Preşedintele, prin refuzul remanierii, ne pune în imposilitatea de a continua"'.

Întrebat cu privire la motivele care ar sta la baza refuzului de numire a celor trei miniştri propuşi, liderul PSD Vaslui a afirmat ironic: "Propunerile nu sunt destul de înalte şi trebuie 1,70 m ca să fii primit în miliţie. Domnul Iohannis fiind mai vechi şi-a însuşit si acest criteriu. Nu ştiu dacă i-a măsurat. (...) Nu e guvernul lui, ci PSD-ALDE, important este să se guverneze ţara".

Klaus Iohannis a anunţat marţi că respinge propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru înlocuirea a trei miniştri (Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero) şi a afirmat că dacă Parlamentul ”încearcă” o restructurare guvernamentală, atunci ar fi vorba despre o ocolire a preşedintelui şi va decide ce acţiuni juridice se impun.

”Deocamdată suntem în situaţia unei remanieri solicitate pe care tocmai am refuzat-o de principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuşi în Parlament, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli şi vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate ce acţiuni juridice s-ar impune atunci”, a mai spus Iohannis.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii lor la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici