Video Preşedintele unei secţii de votare, înregistrat de PSD când recunoaşte că este membru PDL

Conducerea PSD Dolj a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, o înregistrare video realizată cu camera ascunsă în care preşedintele unei secţii de votare din comuna Vârvoru de Jos recunoaşte că este membru PDL, iar liderii PDL Dolj spun că filiala va analiza situaţia din acea localitate.

576 afișări

Înregistrarea a fost făcută publică într-o conferinţă de presă a PSD Dolj, în care social-democraţii l-au acuzat pe prefectul judeţului, Eugen Georgescu, că a transmis la Tribunal liste pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare în care apar membri ai PDL.

Deputatul PSD Claudiu Manda a declarat că deţine o înregistrare video cu preşedintele secţiei de votare 644 din Vârvoru de Jos, Florea Tuţă, înregistrare făcută înainte ca acesta să afle că a fost desemnat în această funcţie şi în care ar recunoaşte că este liderul filialei locale a PDL.

"Domnul Tuţă recunoaşte că este preşedintele organizaţiei PDL, că a primit materiale electorale, că se organizează cu ai lui să voteze mai pe după-amiază. El spune la un moment dat: «să ajung eu preşedinte de secţie, că-i fac din pix». Tot în materialul filmat cu camera ascunsă, spune că lista cu membrii secţiei a făcut-o el şi a trimis-o la partid. Întâmplător, acea listă a ajuns la Eugen Georgescu. Când spuneam că ne este frică să nu ne fure şi să nu fraudeze alegerile, mulţi nu ne credeau. Acum avem şi probe", a declarat Manda.

La rândul său, deputatul PSD Petre Petrescu l-a acuzat pe prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, că nu a ţinut cont de listele cu jurişti şi persoane "onorabile" transmise de primarii PSD pentru numirea preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare, transmiţând către tribunal liste pe care se aflau membri sau simpatizanţi ai PDL.

Potrivit PSD Dolj, mai multe persoane au ajuns, vineri, în comuna Vârvoru de Jos, pretinzând că sunt reprezentanţi de la centru ai PDL, care se interesau dacă materialele electorale sunt suficiente. În discuţia cu Florea Tuţă, preşedinte al secţiei de votare 644 din comuna Vârvoru de Jos, acesta recunoaşte că este liderul organizaţiei locale a PDL şi că ar mai avea nevoie de şepci şi pixuri pentru a le împărţi.

"Nişte şepci din ăştia să ne mai trimită, că eu le-am dat câte o cutie de chibrite. Am avut o geacă din aia de anul trecut şi am dat-o la unul că n-am avut ce da. A luat nevastă-mea una, da a fost mai micuţă, s-a rupt, că m-am îmbrăcat şi eu în ea să mă duc la... (…) Mai trimiteţi-mi şi mie nişte carioci, de ălea", se aude pe înregistrarea cu camera ascunsă.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, că acuzaţiile PSD sunt făcute în contextul alegerilor şi al campaniei electorale.

"Sunt valuri politice ale unor politicieni aflaţi în campanie electorală. Instituţia prefectului, atunci când a trimis listele la tribunal, a respectat legea în sensul că toate acele persoane aflate pe listă aveau o declaraţie pe proprie răspundere că sunt apolitici. Cei care au încălcat legea vor răspunde", a declarat Georgescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, a declarat că situaţia de la Vârvoru de Jos va fi analizată de organizaţia judeţeană.

"Am văzut şi eu înregistrarea şi este clar că este vorba de o făcută de băieţii ăştia. Nu am ce comenta acum. O să verificăm şi noi să vedem care este situaţia", a spus Marian Jean Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici