Prima şedinţă de Guvern din acest an are loc miercuri. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

Prima şedinţă a Guvernului pe acest an va avea loc miercuri, iar printre actele normative înscrise pe ordinea de zi figurează şi un proiect de hotărâre pentru stabilirea datei de la care vor fi puse în circulaţie paşapoartele electronice.

986 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă de Guvern din acest an are loc miercuri. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

Prima şedinţă de Guvern din acest an are loc miercuri. Ce se află pe ordinea de zi

Printre proiectele de hotărâre care vor fi supuse dezbaterii, în şedinţa de miercuri, este şi cel pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care vor fi puse în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi a conţinutului acestora.

„Paşapoartele electronice se eliberează titularului după achitarea contravalorii acestora.Contravaloarea paşapoartelor electronice eliberate în ţară se încasează potrivit dispoziţiilor art 15.1 din Legea nr 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede modificarea adusă articolului 5 din hotărârea de Guvern privind stabilirea datei la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice.

Conform comunicatului de presă al Executivului, în şedinţa de miercuri, Guvernul va discuta şi despre un proiect de hotărâre pentru revocarea sau numirea unor prefecţi/subprefecţi.De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Executivului mai apar următoarele acte normative:

„1. Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi a conţinutului acestora.

2. Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 556/2006 privind stabilirea datei de la care se eliberează paşapoarte simple temporare, precum şi a formei şi conţinutului acestora.

3. Proiect de Hotărâreprivind comasarea, actualizarea datelor de identificare şi a valorilor de inventar ale unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură-Centrul Judeţean Satu Mare.

4. Proiect de Hotărâre pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a X-a a Împuterniciţilor, semnat la Ismail, Ucraina, la 4 octombrie 2018 pentru aplicarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, la 30 septembrie 1997.

5.Proiect de Hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi a valorii de inventar a unui bun din domeniul public al statului aflat în administrarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, care funcţionează în subordinea Ministerului Mediului, ca urmare a efectuării lucrărilor de cadastru şi publicitate imobiliară şi reevaluării.

6. Proiect de Hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical "Ambasadorii" şi pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

7. Proiect de Hotărâre privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Executivul va adopta şi următoarele memorandumuri:

„1. Memorandum cu tema: "Negocierea Acordului între Guvernul României şi Guvernul bMalaysiei privind cooperarea în prevenirea şi combaterea terorismului, a criminalităţii organizate şi a altor infracţiuni grave"

2. Memorandum cu tema: Aprobarea Raportului Final al Comitetului interministerial, constituit conform Deciziei Primului-ministru nr. 268/01.10.2018

3. Memorandum cu tema: Evaluarea complexă a acţiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea Programului de guvernare şi publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici