Limitatorul de viteză unde au murit doi copii, avizat, dar nemontat. Primarul Sector 2: „Eu şi birocraţia românească din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”

  • Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a mers luni pe strada Menţiunii din cartierul Andronache, unde a avut loc accidentul în care două fetiţe au murit spulberate de o maşină pe trotuar.
  • Radu Mihaiu spune că a fost avizat un limitator de viteză pe strada Menţiunii, unde a avut loc accidentul în care au murit doi copii, din 2019, însă nici până acum nu a fost montat.
  • Situaţia este similară pe mai multe străzi din cartierul Andronache.
3581 afișări
Imaginea articolului Limitatorul de viteză unde au murit doi copii, avizat, dar nemontat. Primarul Sector 2: „Eu şi birocraţia românească din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”

Limitatorul de viteză unde au murit doi copii, avizat, dar nemontat. Primarul Sector 2: „Eu şi birocraţia românească din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a scris, luni, pe Facebook, că Bucureştiul a rămas în urmă cu indicatoarele, cu limitatoarele de viteză sau cu marcajele rutiere, deşi au fost nenumărate solicitări de la cetăţeni. 

Tot luni, acesta a mers pe strada Menţiunii din cartierul Andronache, unde a avut loc accidentul în care două fetiţe au murit spulberate de o maşină pe trotuar. „Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că eu şi birocraţia românească din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete”, le-a spus Radu Mihaiu locuitorilor din zonă, potrivit G4media.

„Sunt inclusiv zeci de cereri făcute direct de Primăria Sectorului 2, care nu au fost puse în practică (sensuri unice noi, indicatoare şi limitatoare de viteză uzate care necesitau înlocuire, etc). Mecanismul nu merge. Centralizarea acestor nevoi la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti îngreunează mult un sistem care trebuie să fie mai rapid. De ce un lucru relativ simplu trebuie să treacă prin zeci de mâini şi să fie tărăgănat atâta? Traseul informaţiei e halucinant de lung. Cetăţenii ne scriu nouă. Noi centralizăm aceste cereri şi le trimitem la ASB (Administraţia Străzilor Bucureşti). ASB-ul le trece prin Comisia Tehnică de Circulaţie pentru aprobare şi apoi le pune în practică, în funcţie de buget. În 2018, Poliţia Locală Sector 2 a primit şi transmis mai departe către ASB o solicitare pentru montarea unui limitator de viteză pe strada Menţiunii, unde a avut loc accidentul de sâmbătă. A fost avizat un an mai târziu şi nici până azi nu a fost montat”, spune primarul.

Radu Mihaiu spune că în 2019, în urma cererilor venite de la cetăţeni, ADP Sector 2 a trimis 35 de solicitări către Primăria municipiului Bucureşti, la Administraţia Străzilor, pentru montarea de limitatoare de viteză. Dintre acestea, următoarele 8 străzi erau din Cartierul Andronache: str. Gherghiţei, str. Ropotului, str. Ciberneticii, str. Erou Scorţan Ion, str. Oituz, str. Ochişoru, str. Toporului, str. Ţesătoarelor.

„În 2020 s-au trimis alte 41 de solicitări. În iunie 2020, Comisia Tehnică de Circulaţie a avizat instituirea a 55 de zone cu viteză limitată la 30 km/oră, prin care şi multe porţiuni din Cartierul Andronache. În teorie stăm bine. Însă foarte puţine s-au şi implementat. Au rămas doar pe hârtie. Nu, aşa nu se mai poate! Nu dramele trebuie să ne trezească, ci raţiunea şi acţiunea preventivă”, mai spune Miahiu.

Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 2 va cere Primăriei Generale delegarea acestei responsabilităţi.

Două fetiţe de 6 şi 14 ani au fost spulberate de o maşină care a ajuns, sâmbătă, pe trotuar, după ce a lovit un stâlp, pe strada Menţiunii din Sectorul 2 al Capitalei. Fetiţa de 6 ani a murit înainte de a ajunge la spital, iar cea de 14 ani la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, înainte ca medicii să intre cu ea în sala de operaţie.

Femeia de la volanul maşinii care a lovit un stâlp, apoi a fost proiectată în gardul unui imobil unde a omorât cele două fete, în Sectorul 2, cartierul Andronache, a fost reţinută, luni. E acuzată de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici