Video Principele Radu şi-a anunţat candidatura la Preşedinţia României

Principele Radu şi-a anunţat, joi seară, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui.

366 afișări

Principele Radu a ţinut să sublinieze că va candida independent, fără obligaţii de partid.

Anunţul candidaturii a fost făcut într-o ceremonie organizată la Palatul Elisabeta, în prezenţa Principesei Margareta şi a susţinătorilor.

Principele Radu a afirmat că, prin gestul de a candida la Preşedinţie, doreşte să deblocheze impasul politic şi instituţional în care se găseşte România şi a spus că, dacă va câştiga, va garanta independenţa justiţiei şi domnia legii.

El s-a caracterizat ca nefiind nici candidat de stânga, nici candidat de dreapta, nici candidat politic, în condiţiile în care, în discursul său, a apreciat că în România democraţia s-a inhibat din cauza luptelor permanente între tabele politice.

"Nu sunt aici pentru a arunca cu piatra în nimeni, ci sunt aici pentru a pune o piatră jos, la temelia unei Românii respectate", a spus el.

Principele Radu a caracterizat cei douăzeci de ani de la Revoluţie ca o perioadă în care, odată la patru ani, s-au pus în mişcare forţe care au pretins că vor schimba România, dar au sfârşit ca tot atâtea mandate "de dezamăgire".

"Luptele s-au dat pe toate fronturile. Stânga împotriva dreptei, roşii împotriva portocaliilor, verzii împotriva naţionaliştilor (...) Unde suntem după douăzeci de ani? Avem un stat la bunul plac al unor persoane, avem o democraţie reflectată în legi care nu se respectă, inclusiv Constituţia, avem libertatea de exprimare, dar tot mai multe abuzuri împotriva ei. (...) Politica nu a servit instituţiile statului, ci şi le-a aservit. (...) Mercantilismul şi superficialitatea au menţinut mediocritatea în spaţiul public", a spus principele Radu.

El a adăugat că avantajul candidaturii sale ca independent este că nu va fi legat de niciun partid şi nici de clasa politică.

"Faptul că voi fi dezlegat de orice obligaţie de partid este garanţia exercitării nealterate a mandatului", a afirmat el, după ce şi-a anunţat, cu "speranţă şi încredere", intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al ţării.

Principele Radu a spus că un preşedinte provenit dintr-un partid rămâne legat de acesta şi funcţionează ca un al doilea premier.

"Un preşedinte fost membru al unui partid nu se poate distanţa de partidul lui, rămâne legat de interesele partidului, caută să-l impună la putere şi să îi ofere oportunităţi. Un astfel de preşedinte nu este decât un al doilea prim-ministru", a afirmat el.

Candidatul a evocat şi istoria României de la începutul regalităţii, caracterizând monarhia din România drept un "travaliu" de a pune împreună energiile pozitive şi oamenii pricepuţi ai ţării.

"Nu am venit aici ca să promit miracole. (...) Nu aduc paradisul promis de unii după Revoluţie. Ceea ce fac eu aici este să vă chem să fim împreună la deşteptarea acestei ţări, să punem ordine şi demnitate în treburile ţării. (...) Răspunsul nu vine de la un singur om, soluţia nu stă în mâinile unui tătuc al ţării. Speranţa stă în noi toţi, împreună", a declarat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici