Priorităţile lui Băsescu: Codurile, legile educaţiei, salarizării, pensiilor şi legea electorală

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că le-a spus parlamentarilor PDL că priorităţi legislative sunt Codurile, modificarea Legii electorale, noi legi ale pensiilor şi salarizării, legile educaţiei, dar şi decizii ale Legislativului ca răspuns la cererile procurorilor în cazuri de corupţie.

17 afișări
Imaginea articolului Priorităţile lui Băsescu: Codurile, legile educaţiei, salarizării, pensiilor şi legea electorală

Priorităţile lui Băsescu: Codurile, legile educaţiei, salarizării, pensiilor şi legea electorală (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a spus că, în viziunea preşedintelui României, priorităţi sunt codurile juridice şi dosarele în care procurorii suspectează corupţie şi care ar trebuie "să iasă din Parlament" cu soluţiile pe care le va da Legislativul.

Alte priorităţi sunt, în opinia sa, o nouă lege a salarizării fără niciun fel de excepţii, o nouă lege a pensiilor care trebuie să reflecte contribuţia pe care un salariat a avut-o cât a executat serviciul şi nu venitul brut din ultima lună.

Şeful statului a apreciat drept o prioritate menţinerea angajamentului PDL de modificare a legii electorale şi evitarea situaţiei ca "un domn de pe locul doi sau patru să ajungă în Parlament, iar cel de pe locul unu să rămână acasă".

Potrivit preşedintelui, este esenţială luarea unei decizii privind legile educaţiei, domeniu care, în opinia sa, se prăbuşeşte din punct de vedere calitativ.

"Îşi găsesc realizate dezideratele sindicaliştii şi politicienii, dar nu elevii şi studenţii", a remarcat preşedintele, spunând că de 20 de ani sindicaliştii şi politicienii tot reformează educaţia, dar în favoarea lor, nu a elevilor şi studenţilor.

El a vorbit despre necesitatea de a avea procesele de descentralizare puse în practică.

Băsescu a precizat că la întâlnire a remarcat că, dacă există criză economică, aceasta nu justifică necontinuarea proceselor de reformă a instituţiilor, a statului, a sistemelor de salarizare şi de pensii.

El a mai spus că a informat grupurile parlamentare PDL că va continua să meargă prin ţară şi că ceea ce a făcut tot mandatul va face în continuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici