Pro România nu a primit invitaţie să adere la grupul din care fac parte En Marche şi USR-PLUS

„Pro România nu a primit invitaţie de a se alătura grupului format din eurodeputaţii vechiului ALDE, EnMarche şi USR-PLUS, iar liderul formaţiunii, Victor Ponta încearcă fără succes de câteva zile să se întâlnească cu Nathalie Loiseau”, au precizat surse politice de la Bruxelles pentru MEDIAFAX.

4295 afișări
Imaginea articolului Pro România nu a primit invitaţie să adere la grupul din care fac parte En Marche şi USR-PLUS

Pro România nu a primit invitaţie să adere la grupul din care fac parte En Marche şi USR-PLUS

”Victor Ponta sustine că a primit invitaţii de intrare în două grupuri politice, al socialiştilor şi noul grup format din vechiul Alde, EnMarche, USR-Plus etc. Victor Ponta nu a primit nici o invitaţie din partea grupului din care fac parte şi cei opt europarlamentari USR PLUS. El încearcă de câteva zile să se întâlnească cu Nathalie Loiseau, cea care conduce cea mai puternică delegaţie din noul grup politic, delegaţia En Marche, din care face parte ALDE, USR-PLUS, Ciudadanos. A fost refuzat de capul de listă al En Marche pentru că nu există nici o dorinţă a comitetului de negociere să aducă Pro Romania în grup mai ales că acesta şi-a afirmat dorinţa in timpul campaniei electorale să facă parte din grupul socialiştilor acolo unde sunt şi europarlamentarii PSD”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice de la Bruxelles din proximitatea negocierilor pentru formarea noilor grupuri politice.

În acest moment noul grup din PE, al treilea ca număr de parlamentari, are formată o echipă intermediară de conducere şi negociere formată din patru europarlamentari, printre care Nathalie Loiseau şi Dacian Cioloş, iar cererea lui Victor Ponta de a se alipi la noul grup nici măcar nu a mai fost pusa pe agenda discuţiilor, au mai precizat sursele citate.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

Imediat după alegerile europarlamentare, un oficial de la Bruxelles a anunţat că numele provizoriu al grupului este ALDE-Renaşterea-USR-PLUS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici