Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub la Satu Mare. Centrul va asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un centru de întreţinere şi logistică militară la Satu Mare.

1804 afișări
Imaginea articolului Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub la Satu Mare. Centrul va asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub la Satu Mare. Centrul va asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina

Centrul ar urma să intre în funcţiune în această lună pentru a asigura mentenanţa armelor folosite pentru războiul din Ucraina, a anunţat duminică compania.

"Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare, relatează Reuters.

"Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil", a declarat directorul general Armin Papperger într-un comunicat.

Rheinmetall a înfiinţat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici