Video Proprietarii terenurilor din Parcul Văcăreşti vor avea anumite obligaţii, dar vor fi recompensaţi - VIDEO

Planul de management pentru aria naturală protejată Parcul Văcăreşti va stabili obligaţiile proprietarilor care au terenuri în zonă, iar aceştia vor primi "anumite compensaţii" în schimbul respectării prevederilor, a afirmat joi premierul Dacian Cioloş.

2508 afișări

"Urmează să se elaboreze planul de management şi pe această bază să stabilim clar ce se poate şi ce nu se poate face în această zonă. Mai există percepţia distorsionată că, odată ce am declarat parc natural, proprietarii din zonă sau riscă să-şi piardă terenurile sau că n-o să poată să-şi facă nimic. Niciuna, nici cealalta nu e adevărată, nici faptul că-şi pierd terenurile, pentru că nu se expropriază terenuri prin declararea unui parc natural. Avem parcuri naturale şi în alte zone din ţară, unde proprietarii îşi păstrează terenurile, doar că au anumite obligaţii. Trebuie să respectam anumite lucruri şi în schimb vor primi anumite compensaţii", a spus premierul, joi, cu ocazia participării la o operaţiune de salubrizare a Parcului Văcăreşti.

Dacian Cioloş a explicat că ministrul de resort elaborează planul de management, un document prin care se vor delimita zonele şi gradul lor de protecţie în interiorul parcului şi se va stabili ceea ce se poate face.

"Se vor putea face inclusiv anumite construcţii în anumite condiţii, se vor putea desfăşura activităţi economice, probabil chiar imobiliare în anumite limite. Important este să avem acel plan de management", a afirmat prim-ministrul.

Prezentă la această acţiune, ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, a spus că, până în prezent, s-au adunat cu excavatoare 2.200 metri cubi de gunoi şi, pentru a preveni alte acumulări, Ministerul Mediului şi Apele Române au organizat o pază permanentă.

Cei doi demnitari au strâns resturi de ambalaje, sticle de plastic şi diverse alte deşeuri în saci de plastic.

La acţiunea au mai participat şeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, voluntari de la Fundaţia "Let's do it Romania!" şi locuitori din zona Văcăreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici