PSD ar putea intra la guvernare, după alegeri, chiar dacă Geoană nu va fi premier

Mai mulţi lideri ai PSD iau în calcul varianta intrării la guvernare după alegerile din noiembrie, chiar şi în ipoteza că PSD ar câştiga alegerile şi preşedintele Traian Băsescu nu îl va nominaliza pe Mircea Geoană ca prim-ministru, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului.

11 afișări
Imaginea articolului PSD ar putea intra la guvernare, după alegeri, chiar dacă Geoană nu va fi premier

PSD ar putea intra la guvernare, după alegeri, chiar dacă Geoană nu va fi premier

Mai mulţi lideri din BPN al PSD se gândesc la varianta acceptării unei intrări la guvernare după alegerile din noiembrie, chiar şi în condiţiile în care liderul partidului, Mircea Geoană, care va fi desemnat oficial candidat la funcţia de premier la Congresul PSD din 27 septembrie, nu va fi nominalizat prim-ministru de către preşedintele Traian Băsescu.

Surse din PSD au afirmat că, şi în varianta în care social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare, nominalizarea lui Geoană ca premier de către preşedintele Traian Băsescu nu este o condiţie necesară pentru ca social-democraţii să intre la guvernare.

Aceleaşi surse au mai arătat că o parte dintre membrii BPN ar accepta şi varianta ca PSD să intre la guvernare într-un cabinet condus de un premier liberal, chiar şi în condiţiile în care PNL va obţine mai puţini parlamentari decât social-democraţii.

De asemenea, în condiţiile în care PDL nu va reuşi să formeze o majoritate cu alte partide pentru guvernare, unii lideri social-democraţi sunt dispuşi, potrivit surselor citate, să accepte o guvernare PDL-PSD, cu premier democrat-liberal.

Sursele menţionate au mai arătat că social-democraţii aşteaptă rezultatele unui sondaj efectuat de Penn, Schoen & Berland, pentru a stabili mesajele şi strategia adoptată faţă de PD-L, în condiţiile în care mai multe estimări neoficiale, vehiculate de liderii social-democraţi, arată că intenţiile de vot pentru PSD şi PDL sunt sensibil apropiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici