PSD: Boc tergiversează numirea unor persoane propuse de social-democraţi

Mai mulţi lideri ai PSD, printre care liderul formaţiunii, Mircea Geoană şi preşedintele filialei Bucureşti, Marian Vanghelie, i-au reproşat, luni, premierului Emil Boc, tergiversarea numirii în funcţii guvernamentale a unor persoane propuse de social-democraţi.

15 afișări
Imaginea articolului PSD: Boc tergiversează numirea unor persoane propuse de social-democraţi

PSD: Boc tergiversează numirea unor persoane propuse de social-democraţi

Liderii PSD i-au reproşat lui Boc, luni, în timpul şedinţei Biroului Politic de Coordonare Centrală, că tergiversează numirea oficială a unor secretari de stat deja propuşi de PSD.

Surse participante la discuţiile dintre liderii PSD şi cei ai PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie şi-au exprimat nemulţumirea că Boc nu a numit încă secretar de stat în MAI pe Mincu Silvestru şi pe Ionel Georgescu la şefia DGIPI.

Aceleaşi surse au relatat că argumentul invocat de Boc a fost că PSD a înaintat propunerile de secretari de stat în MAI doar pentru Silvestru şi Georgescu, în timp ce el aştepta ca PSD să îşi reînnoiască propunerile pentru toate funcţiile de la vârgul MAI care îi revin potrivit protocolului.

PSD a decis să îi păstreze în funcţii de secretar de stat în MAI pe trei din cei patru propuşi de fostul ministru Gabriel Oprea şi numiţi de Boc – Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu, Cătălin Vrabie – şi să îi înlocuiască pe Nicolae Moldovan şi Virgil Ardelean cu Mincu Silvestru, respectiv Ionel Georgescu.

Sursele menţionate au mai arătat că după ce Boc a motivat întârzirea numirilor prin faptul că aştepta de la PSD întreaga listă de propuneri pentru MAI, social-democraţii au decis să îi înainteze premierului, cel mai târziu marţi, prin Dan Nica sau prin ministrul Internelor Liviu Dragnea, lista completă a secretarilor de stat în MAI, care să îi includă şi pe cei trei reconfirmaţi de PSD în funcţii.

Aceleaşi surse au mai afirmat că liderii PSD şi Emil Boc au ajuns la un acord ca nici PDL, nici PSD să nu comenteze propunerile pentru diverse funcţii guvernamentale făcute de cele două partide, sub condiţia ca premierul să nu mai tergiverseze, sub diverse pretexte, oficializarea în funcţii a unor persoane propuse de PSD.

Citeşte şi:

Geoană spune că a trimis premierului propunerea pentru DGIPI, Boc neagă că ar fi primit-o

Ionel Georgescu, avizat de PSD pentru şefia DGIPI

Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Ardelean a demisionat din funcţie

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici