PSD Hunedoara respinge ideea demisiei lui Victor Ponta din funcţia de premier

Filiala PSD Hunedoara anunţă că îl susţine pe Victor Ponta în funcţia de premier, deoarece "prezumţia de nevinovăţie primează, iar demisia nu poate veni în mod forţat în urma citării de către DNA pentru audieri", în timp ce reprezentanţii PSD Iaşi îşi arată, la rândul lor, sprijinul pentru Ponta.

223 afișări
Imaginea articolului PSD Hunedoara respinge ideea demisiei lui Victor Ponta din funcţia de premier

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri seara, de PSD Hunedoara şi semnat de preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Laurenţiu Nistor, filiala îl susţine în continuare pe Victor Ponta în funcţia de premier.

"Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îşi exprimă solidaritatea cu Victor Ponta, premierul României şi preşedintele Partidului Social Democrat. Pe această cale respingem în totalitate ideea demisiei din funcţia de prim-ministru al României. Prezumţia de nevinovăţie primează, iar demisia nu poate veni în mod forţat în urma citării de către DNA pentru audieri în ziua în care Partidul Naţional Liberal depune o moţiune de cenzură. Mandatul de premier a fost atribuit lui Victor Ponta în mod democratic de către Parlamentul României, iar demersul preşedintelui Klaus Iohannis, privind solicitarea de demisie a premierului, nu este decât o abordare politicianistă, în afara cadrului constituţional şi nu are decât rolul de a sprijini Partidul Naţional Liberal în demersurile sale. Klaus Iohannis, ca preşedinte al tuturor românilor, trebuie să dea dovadă de imparţialitate, iar până când justiţia îşi spune cuvântul era firesc să fie reţinut în declaraţii", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, Victor Ponta are un mandat dat de Parlament "şi o datorie faţă de cetăţenii României".

"Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat cere în mod public premierului să îşi continue activitatea desfăşurată ca prim-ministru şi să ducă mai departe proiectele pe care Guvernul şi partidul şi le-au asumat. Un procuror DNA nu poate fi mai presus de Parlament, Guvern şi de cetăţenii acestei ţări! Acest fapt nu ar însemna altceva decât dictatură, iar România nu se poate întoarce în haos şi la vremuri pe care nu şi le mai doreşte!", se mai arată în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii PSD Iaşi îşi exprimă sprijinul pentru premierul Victor Ponta.

"PSD Iaşi este alături de premierul Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, şi consideră că singura instituţie în măsură să se pronunţe în acest caz este Parlamentul României, aşa cum prevăd Constituţia şi legile ţării", se arată într-un comunicat transmis, vineri seară, de Biroul de presă al PSD Iaşi.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici