PSD nu va depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei

PSD nu va depune moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei dacă moţiunea de cenzură de miercuri nu va trece de votul din Parlament, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului.

20 afișări
Imaginea articolului PSD nu va depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei

PSD nu va depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei (Imagne: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că PSD a decis să nu mai depună moţiune de cenzură la angajarea răspunderii guvernului pe Legea educaţiei, argumentul fiind cel legat de cauzalitatea dintre eşecul moţiunii de cenzură de miercuri şi dreptul Cabinetului Boc de a-şi asuma, joi, răspunderea.

Raţiunea politică a liderilor PSD de a nu mai depune moţiune de cenzură pe asumarea răspunderii, deşi Constituţia permite un astfel de demers, a fost aceea că un nou eşec după cel de la moţiunea de cenzură, de care este condiţionată angajarea răspunderii, ar implica deficite de imagine.

Aceleaşi surse au mai arătat că, în schimb, PSD ar putea iniţia o moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Legea salarizării unice în sistemul bugetar.

Sursele citate au mai precizat că, indiferent dacă PSD depune sau nu moţiune de cenzură la Legea salarizării, adoptarea legii bugetului de stat pe 2011 va echivala cu o moţiune de cenzură.

"La moţiune trebuie să strângem noi 236 de voturi. La buget au nevoie ei (majoritatea guvernamentală - n.r.) să strângă 236 de voturi. Îi aşteptăm atunci, e ca şi o moţiune de cenzură, doar că atunci vor trebui ei să se mobilizeze", au mai spus sursele menţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici