PSD şi PNL au decis, miercuri, să înceapă racolările de parlamentari PDL

Liderii PSD şi PNL, care s-au întâlnit, miercuri, agreând ideea unui Guvern de criză pe care să îl propună în cazul votării moţiunii de cenzură, au stabilit, totodată, să înceapă şi procedurile de racolări de parlamentari PDL.

23 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL au decis, miercuri, să înceapă racolările de parlamentari PDL

PSD şi PNL au decis, miercuri, să înceapă racolările de parlamentari PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse participante la întâlnirea liderilor PSD şi PNL au declarat că reprezentanţii partidelor din opoziţie au stabilit ca, fiecare în parte, să înceapă procedurile pentru racolarea de parlamentari PDL care să voteze moţiunea de cenzură.

Cele două formaţiuni de opoziţie nu au decis, deocamdată, nici data iniţierii moţiunii de cenzură, nici detaliile unui eventual guvern de criză pe care l-ar putea propune ulterior.

Potrivit unor calcule preliminare, PSD, PNL şi PC ar mai avea nevoie, după excluderea a doi parlamentari UNPR şi demisia a doi parlamentari PDL, de încă 21 de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată.

Sursele citate au arătat că PSD şi PNL au mai stabilit să discute concret despre voturile pro-moţiune la o întâlnirea viitoare, când cele două partide vor face calculele incluzând şi potenţialii parlamentari PDL care îşi vor fi arătat disponibilitatea nu doar să voteze moţiunea de cenzură, ci şi să susţină propunerea guvernamentală avansată de PNL şi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici