PSD şi PNL au discutat, joi seară, pe tema bugetului pe 2008 - surse

PSD şi PNL s-au întâlnit, joi seara, la nivel de lideri, pentru a discuta amendamentele pentru care social-democraţii condiţionează votul în Parlament asupra proiectului de buget pe 2008, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse care au participat la întâlnire.

1 afișare
Imaginea articolului PSD şi PNL au discutat, joi seară, pe tema bugetului pe 2008 - surse

PSD şi PNL au discutat, joi seară, pe tema bugetului pe 2008 - surse

O delegaţie a PSD, condusă de preşedintele partidului, Mircea Geoană, le-a prezentat liberalilor amendamentele prioritare ale social-democraţilor, de adoptarea cărora aceştia condiţionează votul din Parlament asupra proiectului de buget de stat pe anul 2008.

Surse participante la întâlnire au menţionat că la discuţii au participat din partea PNL ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă nefiind însă prezent pe toată durata discuţiilor.

Social-democraţii i-au prezentat ministrului Finanţelor principalele amendamente la bugetul pe 2008, marea majoritate având caracter social.

Aceleaşi surse au precizat că în cadrul discuţiilor nu au avut loc negocieri asupra acestor amendamente şi a eventualelor resurse de finanţare, Vosganian luând doar act de principalele solicitări ale social-democraţilor.

Senatorii şi deputaţii PSD au formulat peste 600 de amendamente la proiectul de buget pe 2008, cele mai importante dintre acestea în viziunea social-democraţilor fiind puse în discuţie la întâlnirea de joi seara.

PSD a anunţat în repetate rânduri că va vota în favoarea proiectului de buget pe 2008 numai în condiţiile în care principalele amendamente cu caracter social vor fi adoptate.

Printre acestea se numără stabilirea salariului minim la 640 de lei, reducerea TVA până la 5% la alimentele de bază, acordarea a 1% din PIB pentru cercetare şi 6% din PIB pentru educaţie, majorarea principalelor categorii de pensii, introducerea unor măsuri pentru stimularea angajărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici