PSD solicită USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă

Social-democraţii au cerut, joi, pe Facebook, USR şi PLUS să nu mai dea vina pe PSD pentru propria lor incompetenţă şi pentru faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide.

440 afișări
Imaginea articolului PSD solicită USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă

PSD solicită USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă

„Motivul respingerii înscrierii alianţei este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional”, au transmis social-democraţii, joi pe Facebook.

„Dacă cei de la USR şi PLUS consideră că au fost nedreptăţiţi, trebuie să aibă încredere în justiţie şi să urmeze căile legale de atac pentru a-şi apăra punctul de vedere. Până atunci rămâne o întrebare pe care trebuie să şi-o pună cetăţenii acestei ţări: Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR şi PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-şi înregistreze propriile partide, aşa cum prevede legea?”, a completat sursa citată.

Reacţia PSD vine după ce Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a alianţei USR PLUS, se arată într-un comunicat de presă a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş. Liderii PLUS au anunţat că decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici