Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre cei doi miniştri care au locuinţe de la RA-APPS deşi au casă în Capitală: Locuinţele lor sunt date în comodat/ Tudorache: Apartamentul mi-a fost recomandat ''din zona SPP''. Chiria e 1.500 de lei

Doi miniştri din Cabinetul Cioloş au locuinţe de la RA-APPS, deşi deţin apartamente în Capitală, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, susţinând luni că proprietăţile acestora fuseseră ocupate de alte persoane în urma încheierii unor contracte de comodat.

1256 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre cei doi miniştri care au locuinţe de la RA-APPS deşi au casă în Capitală: Locuinţele lor sunt date în comodat/ Tudorache: Apartamentul mi-a fost recomandat ''din zona SPP''. Chiria e 1.500 de lei

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, despre cei doi miniştri din Cabinetul Cioloş care au locuinţe de la RA-APPS, deşi deţin apartamente în Bucureşti: Locuinţele lor sunt date în comodat (Imagine: Narcis Pop/ Arhiva Mediafax Foto)

''Ei (Cristina Paşca Palmer şi Dragoş Tudorache – n.r.) nu locuiau în Bucureşti. Din câte ştiu, (locuinţele lor – n.r.) sunt date în comodat şi nu aveau unde locui datorită acestui lucru, fiindcă existau contracte între ei şi terţe persoane'', a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului în conferinţa de presă susţinută după şedinţa Executivului.

El a mai spus că nu este prima oară când situaţia a fost clarificată.

''Dna Palmer şi dl. Dragoş Tudorache, iar răspunsul ăsta a fost dat la… chiar la învestire cred că a fost pusă întrebarea, este adevărat – deţin locuinţe de RA-APPS, dar îşi plătesc chiria la nivelul pieţei şi plătesc toate utilităţile'', a adăugat Liviu Iolu.

Potrivit cotidianului România Liberă, imediat ce şi-au preluat funcţiile în Guvernul Cioloş, Dragoş Tudorache (atunci şeful cancelariei premierului, azi ministru de Interne) şi Cristiana Paşca Palmer au cerut să li se pună la dispoziţie locuinţe de la Regia Autonomă - Administraţia Pa-trimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), deşi ambii deţin case în Bucureşti.

Cei doi au invocat o excepţie stipulată în lege potrivit căreia demnitarii care deţin deja locuinţe în Bucureşti pot primi locuinţă de serviciu de la RA-APPS din motive de siguranţă şi protecţie.

Tudorache: Apartamentul de serviciu mi-a fost recomandat ''din zona SPP'', chiria e 1.500 de lei

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a declarat luni că apartamentul de serviciu pe care îl foloseşte, deşi deţine o proprietate în Bucureşti, i-a fost recomandat ''din zona SPP'' din motive de siguranţă şi că plăteşte chirie 1.500 de lei pe lună.

"Mi-a fost recomandat din zona Serviciului de Protecţie şi Pază ca măsură de siguranţă. (...) Achit chirie 1.500 de lei. Dacă vreţi, pot pune la dispoziţia presei şi contractul, şi facturile, şi facturile de întreţinere. (...) Este în zona Mihai Eminescu, 103 mp, cu trei camere", a declarat ministrul la Senat.

Tudorache a mai spus că nu beneficiază de decontarea cheltuielilor de către Guvern pentru că deţine un apartament în Bucureşti care nu este închiriat.

"Eu am fost plecat din ţară de zece ani, când am venit mi-am clarificat cu toată transparenţa faţă de Secretariatul General al Guvernului situaţia locativă, mi s-a spus că datorită statutului de ministru şi a situaţiei analizate de către SPP mi se recomandă această locuinţă de protocol. Le-am spus că conform legii şi pentru faptul că am apartament în Bucureşti vreau să achit cheltuielile de întreţinere şi mi s-a spus că se poate", a mai explicat Tudorache.

Potrivit cotidianului România Liberă, imediat ce şi-au preluat funcţiile în Guvernul Cioloş, Dragoş Tudorache (atunci şeful cancelariei premierului, azi ministru de Interne) şi Cristiana Paşca Palmer au cerut să li se pună la dispoziţie locuinţe de la Regia Autonomă - Administraţia Pa-trimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), deşi ambii deţin case în Bucureşti. Cei doi au invocat o excepţie stipulată în lege potrivit căreia demnitarii care deţin deja locuinţe în Bucureşti pot primi locuinţă de serviciu de la RA-APPS din motive de siguranţă şi protecţie.

''Ei (Cristina Paşca Palmer şi Dragoş Tudorache – n.r.) nu locuiau în Bucureşti. Din câte ştiu, (locuinţele lor – n.r.) sunt date în comodat şi nu aveau unde locui datorită acestui lucru, fiindcă existau contracte între ei şi terţe persoane'', a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, în conferinţa de presă susţinută după şedinţa Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici