Purtătorul de cuvânt al PSD îl acuză pe Iohannis că în cazul lui Suciu, nu era o preluare a mandatului pe termen lung, ci pentru câteva zile

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, l-a acuzat, vineri seară, pe Facebook, pe preşedintele Klaus Iohannis că încalcă Constituţia, precizând că în cazul lui Daniel Suciu, nu se punea problema despre o preluare a mandatului pe termen lung, ci doar pentru câteva zile.

215 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PSD îl acuză pe Iohannis că în cazul lui Suciu, nu era o preluare a mandatului pe termen lung, ci pentru câteva zile

Purtătorul de cuvânt al PSD îl acuză pe Iohannis că în cazul lui Suciu, nu era o preluare a mandatului pe termen lung, ci pentru câteva zile

„Preşedintele Iohannis a încălcat astăzi din nou Constituţia, fără să înţeleagă că jocul electoral pe care îl face dăunează românilor. Consecinţele deciziilor iresponsabile ale preşedintelui îi afectează tot pe cetăţeni. Noi ne vom consulta cu juriştii pentru a găsi o cale legală ca să stopăm acest abuz. Doamna premier a anunţat că vom merge în Parlament şi aşa vom face. Cât despre preşedinte, aşa cum blochează activitatea ministerelor, ţine ocupată şi propria sa catedra de la liceu Brukenthal din Sibiu. Suntem mult mai uniţi decât opoziţia. Ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost o eroare pe care ne-am asumat-o şi care cu siguranţă nu se va mai repeta. Suntem siguri că opoziţia nu va asigura numărul suficient de voturi ca moţiunea să treacă. Este clar că nu sunt interesaţi de această moţiune, altfel de ce nu au acceptat să vină sâmbătă în Parlament şi au preferat să amâne?", a scris, vineri, purtătorul de cuvânt al PSD, pe Facebook.

Valeriu Steriu a transmis că social democraţii au semnale de la mai mulţi membri din Opoziţie care sunt îngrijoraţi de ce se va întâmpla dacă moţiunea va trece, respectiv lipsa unui premier, a unui program de guvernare, "ca să nu mai vorbim despre alegerile anticipate – toate acestea ar arunca ţara în haos".

„În cazul domnului Suciu, nu discutăm despre o preluare a mandatului pe termen lung, ci doar pentru câteva zile, pentru că propunerile de interimari sunt făcute din rândul membrilor cabinetului, aşa cum este şi normal, fiind o funcţie politică. Domnul Suciu are foarte multă experienţă şi poate gestiona acest portofoliu. Pentru sistemul de justiţie este nevoie de consilieri şi secretari foarte bine pregătiţi", a completat Steriu.

Klaus Iohannis a transmis, vineri, că premierul Viorica Dăncilă îi cere să încalce Legea fundamentală, solicitând numirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educaţiei. Şeful statului precizează că durata maximă de interimat e de 45 de zile, iar Daniel Breaz a exercitat această funcţie.

Taguri:
valeriu steriu,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici