Radu Stroe va fi sancţionat contravenţional pentru continuarea campaniei electorale

Candidatul PNL în alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 1, din Bucureşti, va fi sancţionat contravenţional pentru continuarea campaniei electorale după încheierea oficială a acesteia, a decis Biroul Electoral, care a analizat o reclamaţie a PDL în acest sens.

30 afișări
Imaginea articolului Radu Stroe va fi sancţionat contravenţional pentru continuarea campaniei electorale

Radu Stroe va fi sancţionat contravenţional pentru continuarea campaniei electorale (Imagine: Răzvan Chiriță/Mediafax Foto)

Sesizarea PDL se referea la faptul că, prin declaraţii de presă, Stroe a continuat campania electorală.

"S-a apreciat că, într-adevăr, a avut loc continuarea campaniei electorale după încheierea legală a acesteia, drept pentru care s-a dispus aplicarea sancţiunii contravenţionale, urmând să îi fie comunicat procesul verbal de sancţionare", a explicat, duminică, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Iulian Ivan.

Întrebat despre cuantumul amenzii contravenţionale pe care o va primi candidatul liberal, purtătorul de cuvât a arătat că acesta va fi stabilit în funcţie de "gravitatea" faptelor acestuia.

"Rămâne să se decidă asupra impactului, pentru că în funcţie de impact se stabileşte şi valoarea sancţiunii", a spus Iulian Ivan, adăugând că stabilirea nivelului amenzii este "în competenţa exclusivă a preşedintelui biroului electoral de circumscripţie, care, potrivit legii, va aplica sancţiunea contravenţională".

Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 al Capitalei, Radu Stroe, a votat, duminică, exprimându-şi speranţa că politica bunului simţ va învinge "politica nesimţită" a Guvernului Boc şi a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici