Rădulescu: Sancţionarea parlamentarilor cu diminuarea sumei forfetare pentru absenţă, binevenită

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat, miercuri, că propunerea preşedintelui Senatulului, Crin Antonescu, de sancţionare a parlamentarilor cu diminuarea sumei forfetare pentru absenţă, este una binevenită.

58 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Sancţionarea parlamentarilor cu diminuarea sumei forfetare pentru absenţă, binevenită

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sancţionarea cu scăderea proporţională din suma forfetară, conform absenţelor pe care le va înregistra parlamentarul, este o modalitate de a determina o prezenţă mai bună în plen. Nu cred că este deplasată. Orice metodă pecuniară sau de altă natură care să determine parlametarii să fie mai prezenţi la principala lor activitate, cea de dezbateri legilaslative, este binevenită", a spus Rădulescu.

El a arătat că în acest moment activitatea parlamentarilor a ajuns să fie "foarte schematizată".

"Avem discuţiile acestea de 20 de ani. În Constitutantă, între 1990 şi 1992, se lucrau şase zile pe săptămână, opt ore, şi se făcea prezenţa de patru ori pe zi. Acum am ajuns la câteva ore de lucru în plen pe sătămână. Se pune bază pe discuţiile în comisii, dar şi acestea s-au schematizat. Orice modalitate prin care parlamentarii pot fi condiţionaţi să fie mai activi, mai prezenţi şi să delibereze mai mult în Legislativ este una binevenită", a spus Rădulescu.

El a mai spus că subscrie şi propunerii privind o activitate mai intensă în plen, întrucât activitatea de dezbatere legislativă s-a schematizat foarte mult.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că propune o serie de măsuri, inclusiv legislative, pentru îmbunătăţirea funcţionării şi imaginii Senatului, el dând ca exemplu invitarea premierului pentru discuţii o dată pe lună timp de două ore şi a câte unui ministru săptămânal.

El a precizat că a doua propunere a sa priveşte stabilirea unei corelări între acordarea drepturilor materiale referitoare la suma forfetară în funcţie de numărul de voturi exprimate efectiv într-o lună, astfel încât suma să fie acordată proporţional cu numărul de voturi totale.

"Există astfel şansa ca prezenţa senatorilor, participarea lor la activitatea parlamentară să fie mult mai intensă", a spus Antonescu.

El a precizat că aceste propuneri ale sale vor fi înaintate Comisiei de Regulament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici