Raed Arafat: "Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc!"

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că cei care încearcă să răspândească minciuni care să facă oamenii să nu respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 se folosesc de fake news, aşa cum s-a postat, pe un grup din Timişoara, că toate DSP-urile vor fi conduse de armată.

4175 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: "Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc!"

Raed Arafat: "Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc!"

Arafat spune că ceea ce s-a postat pe un grup din Timişoara, cum că el ar fi declarat că armata va conduce toate DSP-urile teritoriale este fake news.

„Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările şi regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Încă un exemplu de manipulare şi dezinformare postat pe un cont de facebook din Timişoara. Astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile şi să instige specialiştii şi populaţia împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare vă recomand să aveţi mare grija de unde vă informaţi!”, spune Raed Arafat, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Pe un grup din Timişoara a fost distribuit o declaraţie atribuită secretarului de stat Raed Arafat. Acesta ar fi spus: „Am decis ca armata să conducă toate DSP-urile teritoriale, vom implica inclusiv forţele militare pentru identificarea suspecţilor de covid şi paza celor internaţi şi carantinaţi. Avem nevoie de instituţiile de forţă, nu avem suficient personal. Am desemnat generali de armată în conducerea DSP la nivelul fiecărui judeţ”. Acest mesaj este, însă, fals, potrivit lui Raed Arafat.

Totuşi, secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Bucureştiului, până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii, în urma unei decizii a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici