Raluca Turcan: Parlamentari PSD vor vota moţiunea de cenzură, au susţinut amendamentele PNL la buget

PNL cere nu doar adoptarea în regim de urgenţă a legii pentru aborgarea OUG de modificare a Codului Penal, ci şi vot la vedere, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţinând că parlamentari PSD vor vota moţiunea de cenzură.

1030 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Parlamentari PSD vor vota moţiunea de cenzură, au susţinut amendamentele PNL la buget

Raluca Turcan: Parlamentari PSD vor vota moţiunea de cenzură, au susţinut amenadamentele PNL la buget (Imaginea: Alexandrea Pandrea / Mediafax Arhiva Foto)

''PNL solicită tuturor parlamentarilor să îşi suflece mâinile să vină la Parlament şi să respingă ordonanţa prin legea pe care am iniţiat-o şi pe care putem să o dezbatem în regim de urgenţă. Răul făcut este deja foarte mare şi dacă mai aveţi un minim de respect pentru această ţară trebuie să fie ascultată vocea românilor'', a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

PNL solicită şi vot la vedere ''pentru a şti exact cine îşi doreşte o Justiţie puternică sau o justiţie slabă, cine îşi doreşte egalitate pentru toţi cetăţenii acestei ţări'', a spus ea.

Raluca Turcan a afirmat că sunt semnale de desolidarizare din partea unor membri PSD faţă de deciziile conducerii, precizând că inclusiv la dezbaterea bugetului de stat parlamentarii PSD au votat amendamentele PNL.

''Vom vedea că sunt membri ai PSD care vor susţine moţiunea de cenzură pe care PNL a iniţiat-o'', a susţinut liderul interimar al PNL.

Raluca Turcan a mai cerut încă o dată Guvernului să abroge OUG pentru modificarea Codului Penal, afimând că dacă Executivul nu va face asta, aleşii trebuie să vină la Parlament şi în regim de urgenţă să respingă OUG prin legea pe care PNL a depus-o în Parlament, ''singurul instrument parlamentar prin care se poate opri dezastrul pornit''.

Liderul interimar al PNL a adăugat că este posibil ca în timpul rămas parlamentarii să se mobilizeze ''în forţă'', afirmând că astfel de mobilizări ale majorităţii au avut loc atunci când au fost adoptate legea pentru eliminarea celor 102 taxe şi legea defăimării.

''Luni şi marţi am putea avea acest proiect dezbătut şi ordonanţa respinsă în Parlament'', este de părere Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici