Raport la Guvern pe tema accidentului de la mina Jilţ: oamenii au fost duşi cu vehicul de marfă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că a fost finalizat raportul după accidentul de la Mina Jilţ, în care trei oameni au murit.

158 afișări
Imaginea articolului Raport la Guvern pe tema accidentului de la mina Jilţ: oamenii au fost duşi cu vehicul de marfă

Raport la Guvern pe tema accidentului de la mina Jilţ: oamenii au fost duşi cu vehicul de marfă

În accidentul din 17 ianuarie în care trei oameni au murit şi 10 au fost rănite, principala cauză a fost că cele două echipe de reparaţii care s-au deplasat de la locul reparaţiei la sediul carierei au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă.

„Era un mijloc care nu putea transporta persoanele împreună cu echipamentele. Acesta s-a răsturnat într-o pantă pe un drum destul de greu, chiar foarte greu de practicat de acea maşină şi în acea perioadă. Trei persoane au decedat, principala cauză fiind tocmai folosirea acestui vehicul de transport marfă pentru transportul persoanelor, practic fără nicio protecţie pentru persoanele respective care erau în acel autovehicul”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a spus că s-a deplasat la carieră la Târgu Jiu şi prima măsură a fost schimbarea directorului sucursalei miniere, cel care răspunde de toate exploatările miniere de la CEO Oltenia, a directorului unităţii miniere Jilţ, adică cele două cariere Jilţ sud - unde s-a întâmplat accidentul - precum şi a Jilţ nord. De asemenea, a fost schimbat şi şefului carierei Jilţ sud.

„Corpul de control a venit imediat la CEO, a încheiat raportul preliminar. Principala cauză este stipulată şi în raportul preliminar al Corpului de Control, În urma concluziilor preliminare, în data de 23 ianuarie am cerut schimbarea din funcţie a ultimilor doi membri ai Directoratului CEO. Acest lucru s-a produs prin eliberarea acestora din funcţie în ultimele două zile de către Consiliul de Supraveghere. De asemenea, s-au constatat deficienţe în cadrul activităţii CEO, pentru care s-a dispus remedierea. Gradul de uzură al maşinilor şi durata de viaţă a acestora este de peste 40 de ani (...). Am dispus, de asemenea, extinderea controlului pentru toate achiziţiile de la CEO în paralel cu verificarea programelor de investiţii şi modul de plată al furnizorilor şi a termenelor de plată, pentru că drumurile, acolo unde sunt benzile staţionare, ar trebui făcute profesionist, ar trebui pietruite, nu ar trebui să fie spălate de ploi”, a mai spus ministru.l Energiei, Virgil Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut şi un raport din partea Ministerului Muncii în cazul accidentului de la Mina Jilţ Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
popescu,
ceo,
mină

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici