Răspunsul Vioricăi Dăncilă când a fost întrebată ce relaţie va avea, dacă va ajunge preşedinte, cu serviciile de informaţii

Viorica Dăncilă a declarat că, în cazul în care ajunge preşedinte al României va avea o relaţie instituţională cu serviciile de informaţii. Liderul PSD a precizat că modificarea legilor de funcţionare a serviciilor trebuie făcută în Parlament, cu mare atenţie, după o dezbatere.

595 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Vioricăi Dăncilă când a fost întrebată ce relaţie va avea, dacă va ajunge preşedinte, cu serviciile de informaţii

Răspunsul Vioricăi Dăncilă când a fost întrebată ce relaţie va avea, dacă va ajunge preşedinte, cu serviciile de informaţii

Chestionată, miercuri seara la TVR 1, ce fel de relaţie va avea cu serviciile secrete, dacă va ajunge preşedinte al României, Viorica Dăncilă a răspuns: „Instituţională”.

Întrebată dacă ar trebuie să avem sisteme secrete militarizate sau civile, liderul PSD a replicat: „Eu v-am spus că trebuie să am o relaţie instituţională. În momentul când am nevoie de anumite lucruri sau informările pe care trebuie să le primească un preşedinte, cum şi un premier trebuie să primească anumite informări, fie că vorbim de SRI şi SIE”.

„Acest lucru trebuie să se facă în Parlament. Parlamentul este voinţa cetăţenilor. Aceste lucruri trebuiesc făcute în Parlament, trebuiesc făcute cu foarte multă atenţie. Nu trebuie intervenit după cum vrea unul sau cum vrea celălalt. Bineînţeles că trebuie o dezbatere pe toate aceste lucruri. Nu sunt lucruri pe care putem să le modificăm de pe o zi pe alta”, a mai spus Dăncilă, întrebată dacă nu ar trebui umblat la statutul serviciilor, la legile care le reglementează.

Chestionată dacă a colaborat cu Securitatea, sub orice formă, sau după Revoluţie cu SRI, SIE ori alte servicii secrete româneşti sau străine, prezidenţiabilul PSD a spus: „Nu. Aveţi încredere că aşa este”.

Taguri:
dăncilă,
servicii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici