Război în timpul pandemiei. Forţele care au anunţat ieri cucerirea a două oraşe din nordul Africii

  • Razboiul civil din Libia continuă
  • Trupele controlate de coaliţia aflată în controlul capitalei Tripoli, conduse de Fayez Mustafa al-Sarraj, şi Armata Naţională Libiana, rebeli conduşi de generalul Khalifa Haftar, s-au mutat în apropierea graniţei cu Tunisia
  • Oraşele Surman şi Sabratha au fost scene ale violenţelor
1224 afișări
Imaginea articolului Război în timpul pandemiei. Forţele care au anunţat ieri cucerirea a două oraşe din nordul Africii

Război în timpul pandemiei. Forţele care au anunţat ieri cucerirea a două oraşe din nordul Africii

Coaliţia aflată în controlul capitalei Tripoli a reuşit să recucerească două oraşe din estul ţării, anunţă cotidianul turc Sabah, care notează că dronele Turciei au distrus o brigadă loială generalului Khalifa Haftar în oraşul Surman.
 
Coaliţia condusă de Fayez Mustafa al-Sarraj, recunoscută de Organizaţia Naţiunilor Unite şi sprijinită de armata turcă, se luptă cu rebelii Armatei Naţionale Libiene, aflaţi sub conducerea lui Khalifa Haftar.
 
Mohammed Gnunu, purtător de cuvânt al coaliţiei de guvernamentale care încearcă să revină la controlul întregului teritoriu libian, a declarat că un număr de vehicule blindate, rachete Grad şi 10 tancuri au fost capturate, acestea fiind furnizate inclusiv de guvernul din Emiratele Arabe Unite.
 
Duminică, trupele loiale lui Khalifa Haftar au bombardat depozitele cu echipamente medicale ale spitalului Al-Khadra din Tripoli, fiind al 3-lea atac în doar o săptămână.
 
Războiul civil a izbucnit în Libia în 2014, după formarea două poluri de putere cu ambiţii de guvernare. Tripoli a fost cucerit de trupele loiale lui al-Sarraj, iar Torbuk de soldaţii lui Haftar.
 
Libia a fost condusă între 1969 şi 2011 de Muammar Gaddafi, înlăturat prin intervenţie militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici