Reacţia Guvernului, după ce inflaţia în România a intrat la apă

Premierul Marcel Ciolacu susţine că măsurile Guvernului de luptă contra inflaţiei au avut succes, după ce INS a anunţat vineri că inflaţia anuală a coborât la 9,4%.

542 afișări
Imaginea articolului Reacţia Guvernului, după ce inflaţia în România a intrat la apă

Reacţia Guvernului, după ce inflaţia în România a intrat la apă

„INS confirmă oficial că inflaţia a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a preţurilor la energie şi gaze, criza energetică şi războiul au împins inflaţia până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflaţiei au avut succes”, susţine premierul.

Marcel Ciolacu arată că Guvernul s-a angajat că va coopera cu BNR în lupta cu creşterea preţurilor şi că va reface puterea de cumpărare a românilor şi competitivitatea companiilor strategice din economie şi a IMM-urilor care produc în România.

„Schema de plafonare / reglementare la energie şi gaze, măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, precum şi pachetele consistente de stimulare economică şi investiţii publice sunt doar câteva măsuri gândite şi implementate în lupta cu preţurile si reducerea importurilor. Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare – reducerea inflaţiei la nivelul de 8% până în decembrie 2023”, spune Ciolacu.

Acesta transmite că obiectivul final al politicilor economice promovate de Guvern este creşterea nivelului de trai al populaţiei, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu preţurile şi producţie, investiţii şi creare de locuri de muncă plătite decent aici, în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici