Reacţia lui Orban, întrebat de ce ţine conferinţă de presă, dacă a intrat în contact cu Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, de ce a susţinut o conferinţă de presă, în condiţiile în care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, premierul afirmând că jurnaliştii se află „la o distanţă corespunzătoare” şi că vor fi testaţi pentru acest nou virus.

8176 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Orban, întrebat de ce ţine conferinţă de presă, dacă a intrat în contact cu Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus

Reacţia lui Orban, întrebat de ce ţine conferinţă de presă, dacă a intrat în contact cu Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toată conducerea PNL se va izola la domiciliu, iar el va sta la Vila Lac 1, după ce senatorul Chiţac a fost diagnosticat cu infecţie cu COVID-19.

În acest context, Orban a fost întrebat de jurnalişti de ce a ieşit într-o conferinţă de presă, atât timp cât el însuşi ar putea avea infecţie cu noul coronavirus.

„Sunteţi la o distanţă corespunzătoare. Dacă exista acest risc şi dacă aş fi purtăror, am avut ocazii să fim şi la distanţe mai mici”, a spus liderul PNL.

În acest context, premierul interimar a afirmat că toţi reprezentanţii presei prezenţi la conferinţă vor fi testaţi pentru COVID-19.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus că au fost comandate 150 de teste pentru a fi verificaţi cei care au intrat în contact cu senatorul Virgil Chiţac.

„Calm. Situaţia e sub control. Aţi văzut că niciun pacient nu s-a pierdut până acum. Aţi văzut că este o infecţie virală, trebuie să ne obişnuim să trăim cu ea, până la apariţia vaccinului”, a mai spus Costache.

Senatorul Vergil Chiţac, asistenul său personal, soţia şi fiul său au fost diagnosticaţi, vineri, cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu acest virus a ajuns la 70.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici