Reguli şi sancţiuni pentru apariţiile în media ale social-democraţilor, într-o decizie de luni a BPN

PSD şi-a stabilit, luni, printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional (BPN) privind disciplina comunicaţională, afişată pe site-ul partidului, procedura conform căreia liderii social-democraţi urmează a fi prezenţi în media.

1 afișare
Imaginea articolului Reguli şi sancţiuni pentru apariţiile în media ale social-democraţilor, într-o decizie de luni a BPN

Reguli şi sancţiuni pentru apariţiile în media ale social-democraţilor, într-o decizie de luni a BPN

Decizia respectivă cuprinde mai multe articole în care sunt stabilite obligaţiile şi sancţiunile pentru nerespectarea acesteia şi este semnată de preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Decizia afişată pe site este luată în conformitate cu articolul 69 din Statutul PSD, potrivit postării de pe site-ul partidului.

Articolul 1 prevede că procesul de comunicare publică oficială a PSD se va realiza de către preşedintele PSD, Mircea Geoană, sau purtătorul de cuvânt al partidului, Cristian Diaconescu.

Articolul 2stabileşte că procesul de comunicare publică realizată de către ceilalţi lideri ai PSD se va face în conformitate cu procedurile adoptate de Biroul Permanent Naţional, avându-se în vedere principiul respectării disciplinei comunicaţionale.

Articolul 3 priveşte procedura vizând prezenţa liderilor PSD în mass-media şi prevede că invitaţiile privind participarea acestora la emisiunile de radio şi televiziune se centralizează zilnic la purtătorul de cuvânt al partidului.

În situaţia în care un lider al PSD primeşte, personal, invitaţia de a participa la o emisiune de radio sau televiziune, va informa despre aceasta pe purtătorul de cuvânt al partidului.

De asemenea, articolul 3 stabileşte şi sarcinile purtătorului de cuvânt al PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD elaborează zilnic, împreună cu Biroul de presă, mesajele politice unitare care vor fi folosite în comunicarea publică, planifică şi corelează zilnic prezenţa liderilor PSD la emisiunile de radio şi televiziune, transmite din timp liderilor şi organizaţiilor judeţene alepartidului mesajele politice şi informaţiile de care aceştia au nevoie în comunicarea publică.

Articolul 4 al deciziei BPN prevede că liderii PSD au obligaţia să folosească în comunicarea publică numai acele mesaje politice şi informaţii în concordanţă cu mesajele comunicaţionale primite de la purtătorul de cuvânt.

Articolul 5 prevede că, în situaţia în care liderilor PSD li se solicită de către presa scrisă interviuri care vizează activitatea strategică a partidului, aceştia îl vor informa în prealabil despre acest lucru pe preşedintele PSD, împreună cu care vor stabili coordonatele de comunicare.

Articolul 6 se referă la sancţiunile de care sunt pasibili cei care nu respectă prevederile respectivei decizii şi precizează consecinţele eventualelor încălcări ale acesteia.

Astfel, în cazul în care încălcarea este realizată de către un membru al BPN sau al Comitetului Executiv Naţional, Biroul de presă al PSD va emite un comunicat de presă în care va preciza poziţia oficială apartidului şi faptul că respectivul lider a vorbit în nume personal, iar BPN va analiza dacă se impune aplicarea şi altor sancţiuni.

În cazul în care încălcarea este realizată de către alţi lideri ai PSD, se va proceda la aplicarea sancţiunilor prevăzute în Statutul formaţiunii, se mai arată în articolul 6.

Articolul 7 prevede că membrii BPN şi purtătorul de cuvânt al PSD vor duce la îndeplinire această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici