Reprezentanţii PSD, PNL şi PRM în BEC au refuzat semnarea procesului verbal privind alegerile

Reprezentanţii PSD, PNL şi PRM în Biroul Electoral Central au refuzat semnarea procesului verbal privind rezultatul alegerilor prezidenţiale, a declarat, miercuri, reprezentantul PNL în BEC Mihai Bălăşescu.

36 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii PSD, PNL şi PRM în BEC au refuzat semnarea procesului verbal privind alegerile

Reprezentanţii PSD, PNL şi PRM în BEC au refuzat semnarea procesului verbal privind alegerile (Imagine: Mediafax Foto)

El a susţinut că este un gest de protest, invocând fraude în alegeri.

Întrebat dacă refuzul reprezentanţilor PSD+PC, PNL şi PRM de a semna procesul verbal privind rezultatul alegerilor are vreo consecinţă, Bălăşescu a spus că procedura merge mai departe.

Procesul verbal privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, potrivit căruia Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 de voturi valabil exprimate, iar Mircea Geoană 5.205.760 de voturi, a fost semnat de 14 din totatul de 17 membri ai BEC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, este obligatorie doar semnătura preşedintelui BEC pe procesul verbal, absenţa semnăturilor reprezentanţilor partidelor politice neconstituind un impediment pentru comunicarea datelor către Curtea Constituţională. El a precizat că procesul verbal privind rezultatul alegerilor urmează să fie transmis CC în cursul serii de miercuri, pentru validarea scrutinului.

Reprezentantul PSD în BEC, Şerban Nicolae, cel al PNl, Mihai Bălăşescu şi cel al PRM, Dan Zamfirescu, au scris în acest proces verbal că refuză semnarea documentului.

Şerban Nicolae a precizat, în document, că refuzul său de a semna procesul verbal se întemeiază pe "numărul mare de fraude - vot multiplu, persoane inexistente, mită electorală, etc. - dovedite". El susţine că acestea infirmă cifrele din procesul verbal legate de numărul total al alegătorilor care să-au prezentat la urne, numărul total al voturilor valabil exprimate, numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare candidat.

Reprezentantul PNL a menţionat şi el în procesul verbal privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui că refuză semnarea documentului "întrucât a fost depusă o cerere de anulare a scrutinului la Curtea Constituţională, datorită fraudei electorale, manifestată prin vot multiplu, voturi cumpărate prin mită electorală, furt efectiv de voturi".

Şi reprezentantul PRM Dan Zamfirescu a precizat în document că refuză semnarea, dar nu a precizat în scris motivele pentru care a luat această decizie.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici