Restructurarea Guvernului, respinsă de Senat

Senatorii au respins, marţi, proiectele de lege pentru aprobarea ordonanţelor de urgenţă 24 şi 25 pe anul 2007, referitoare la restructurarea Guvernului şi a aparatului de lucru al Cabinetului.

1 afișare
Imaginea articolului Restructurarea Guvernului, respinsă de Senat

Restructurarea Guvernului, respinsă de Senat

Ordonanţa de urgenţă 24/2007 privind restructurarea Executivului a fost respinsă de senatori cu 12 voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, în condiţiile în care Senatului este Cameră decizională.

"Ordonanţa de Urgenţă 24/2007 nu este decât o transpunere într-un act normativ cu putere de lege a Hotărârii Parlamentului nr. 19/2007 de învestire, ca urmare a unei proceduri de remaniere prin schimbarea componenţei politice a Guvernului. Lista ministerelor, comasarea şi divizarea lor aşa cum sunt ele precizate în această OUG au fost aprobate de plenul Camarelor reunite", a declarat, în plenul Senatului, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentului, liberalul Mihai Voicu. 

De asemenea, Senatul a respins şi Ordonanţa de urgenţă 25/2007 referitoare la restructurarea aparatului de lucru al Guvernului, cu 17 voturi "pentru", 58 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Şi în acest caz Senatul este Camera decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici